Vuosaaren uimahallin vesiliukumäki saa herkemmän helposti kirkumaan. Skloddista se on vaan hauskaa olla äitiä rohkeampi. Kuva: Helsingin Uutiset.

Perheen arjessa valintoja tulee tehtyä sen mukaan onko asiasta hyötyä lapselle. Eräs sellainen asia, minkä merkitystä kukaan ei kiistä on uimataito! Vaikkei kovin usein kävisikään uimassa, niin uimataito on hyvä olla olemassa, sillä koskaan ei tiedä milloin sen tarve osuu kohdalle. Seuraavalla uintireissulla voit hyvin kokeilla, täyttääkö uimataitosi pohjoismaisen uimataidon määritelmän:

Henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen.

Olen lapsena räpiköinyt läpi useammankin uimakoulun ja niistä jäi päällimmäisenä mieleen kilo hiekkaa uikkarin sisällä mummolan hiekkakuopan uimakoulussa. Jotain on kuitenkin mennyt perille tietopuoleltakin, koska nykyään jo pysyn pinnalla.

Suurin osa lapsista rakastaa uimista. Viime kesä suosi sään puolesta uimakoulua hallissa ja niin Skloddikin kävi parin viikon tiiviskurssilla. Tulos oli hellyttävä: uimataito 1 metri. Syksyllä päiväkoti järjesti lapsille uimakoulun ja ilokseni tulos oli parantunut 5-8 metriin. Voi sitä ylpeyttä Skloddin äänessä, kun hän kertoi uineensa syvässä altaassa ja ihan ilman lötköpötköä!

UH uimakoulutodistus. Hyvä, että todistuksessa neuvotaan myös se, mitä lapsen kanssa kannattaisi jatkossa tehdä.

Vauvauinnissa en Skloddin kanssa käynyt, koska silloisen asuinpaikkamme lähihallissa se maksoi lähes 300 € kaudelta. Vauvauinti olisi varmaan auttanut siihenkin asiaan, että Skloddi on ollut pienestä asti arka pään kastelulle ja hiusten peseminen on ollut kauniisti sanottuna haastavaa. Skäfän ollessa pieni, sain auton alle ja kuljimme keväällä Siltamäessä perheuinnissa. Siinä molemmat lapset pääsivät osallistumaan, kuten myös puolipakotettu SuperMummi. Ainakin sen eron olen lapsissa huomannut, että vauvauimari on myöntyväisempi hiusten pesuun kuin edeltäjänsä.

Edullinen ja kevyt apuväline vauvauintiin on muovinen kylvetysalusta.

Lasten kanssa uimassa käyminen on kaikkea muuta kuin rentouttavaa puuhaa aikuiselle. Varustearsenaali eväineen ja pillimehuineen, märät kamppeet, kadonneet uimalasit ja itku-potku-raivoava taapero altaasta pois kannettaessa, ovat valitettavan usein itselleni hidaste lähtemiselle. Uimareissun jälkeen kyllä uni maistuu, joskus jopa lapsille!

Uintireissun jälkeen ruoka saa olla melkein valmiina. Tämä kannattaa siis tehdä paremmalla ajalla: pinaatilla höystetty muusi kyytipoikineen on koko perheen uusi suosikkimaku.