Olen kirjoittanut blogissani aiemmin lähinnä lajikokeiluista. Harrastan kuitenkin myös uimista, joten ajattelin kirjoittaa tällä kertaa jotain myös uimahallin elämästä. Uimahallin kävijöiden joukkoon mahtuu kirjava määrä erilaisia persoonia. Kun nämä kaikenkarvaiset persoonat päätyvät suljettuun tilaan, ei yhteentörmäyksiltä voi välttyä.

Uima-altaan laidalta voi bongata hauistaan pullistelevan gorillan. Gorilloille tyypillinen piirre on ruskettunut lihaksikas ruumis. Osa gorilloista yrittää pullistelullaan kiinnittää naaraspuolisten lajitovereidensa huomion, osa venyttelee lihaksiaan ennen urheilusuoritusta. Alkuvenyttelyn merkitys on ilmeinen urheiluvammojen estäjänä, mutta soidinmenoille uimahalli ei ole kuitenkaan oikea paikka. Suosittelisin, että gorillat venyttelisivät jo pesutilan puolella. Hyvä ajatus olisi myös venytellä kotioven edessä ja alkulämpönä kävellä tai hölkätä uimahallille asti.

Altaassa polskuttelee myös lauma karhuja. Luonnonvesistöissä karhut metsästävät kaloja pitkillä kynsillään. Luonnon vesien jäähtyessä karhut siirtyvät uimahalleihin, mutta unohtavat leikata kyntensä. Tassuilla kauhoessaan kynnet viuhuvat myös rataköysien ali. Tämän vuoksi muut uimarit eivät voi välttyä naarmuilta. Karhuille vinkkaisin kynsien leikkausta. Toimenpide ei veisi montaakaan minuuttia, mutta se säästäisi muut uimarit monilta naarmuilta.

Uima-altaasta löytyy myös joukko murmeleita. Murmelit ovat laumaelämiä, joille uiminen on pääasiassa sosiaalinen tapahtuma. Murmeleilla juttua riittää täysin tuntemattomienkin kanssa. Tämä joukkio tekee uimahallissa käymisestä niin viihdyttävän tapahtuman kuin se on. Murmeleiden juttuja kuunnellessa pysyy perässä yhteiskunnan kohokohdista. Murmeleiden ainoa heikkous on jääräpäisyys. Uimarin lähtiessä ohittamaan murmelia se kiihdyttää vain tahtiaan tai siirtyy keskemmälle rataa. Suosittelisin, että murmelit antaisivat reilusti tilaa ohittavalle uimarille.

Altaassa kiitää myös yksittäisiä delfiinejä. Delfiinit ovat taitavia uimareita ja se näkyy niiden paahtaessa tuhatta ja sataa altaan päästä päähän. Muille uimareille tuottaa harmaita hiuksia pysyä alta pois, etteivät olisi delfiinien tiellä. Delfiineille suositukseni olisi siirtyä suosiolla uimahallin nopeiden uimareiden radalle tai hankkia oma ratavuoro.

Itseni koen kuuluvani eläimistä johonkin murmelin ja delfiinin välimaastoon. Joidenkin hallikävijöiden mielestä olen varmasti aivan tavattoman hidas. Toisten mielestä ehkä kovaa vauhtia paahtava delfiini. Uimahallirauhan säilymiseksi suosittelisin tutustumaan uima-allasetikettiin.