I Love Aerobic!

Koska kaikkea uutta täytyy kokeilla, päätin osallistua tähän tammikuiseen Urheiluhallien ryhmäliikuntatapahtumaan, joka järjestettiin 17.1. Mäkelänrinteen uintikeskuksessa. Tuntitarjonta oli varsin runsas, oli vesiliikuntaa, kehonhuoltoa ja monenlaisia jumppia. Väittäisin, että ihan jokaiselle liikkujalle jotain. Tapahtuma kesti koko päivän: aamusta pitkälle iltapäivään. Itse valitsin runsaasta tarjonnasta tunteja aamuksi ja aamupäiväksi, sillä viikonloppujen päivätorkuista en tingi edes liikunnan riemusta :) Otin ohjelmistoon neljä erilaista tuntia, kaksi uutta ja kaksi entuudestaan tuttua juttua.

Oman päiväni aloitin minulle tutulla HOT-joogalla. Suosikkiohjaajani Pia Aarne veti tunnin ja hyvin vetikin. Porukkaa oli joogaamassa runsaasti, mutta kaikki varmasti pysyivät hyvin menossa mukana, aloittelijatkin. Joogan jälkeen minulla oli hengähdystaukoa ruhtinaalliset 10 minuuttia ennen kuin Lari Salaman ohjaama FIX Teho Syke -tunti alkoi. Tämä tunti oli minulle ihan uusi tuttavuus, etukäteen aavistelin, että rankka tunti on kyseessä ja niinhän ne aavistukseni osuivatkin oikeaan! Sykkeet nousivat tappiin ja hiki tuli! Koko treeni kesti 30 minuuttia ja pääsi omien suosikkieni joukkoon välittömästi!

Voi tätä liikunnan riemua ;) Kuva: Sebastian Dannberg

Syke-treenin jälkeen jatkui heti perään FIX Teho Voima. Täytyy myöntää, että tässä vaiheessa alkoi hieman voimat hyytymään, HOT-alueella treenaaminen tuntuu mielestäni aika rankalta, etenkin kun olen aikaisemmin tottunut lähinnä joogaamaan noin kuumassa, en nostamaan sykettä. Käväisin pukuhuoneen puolella hetken jäähdyttelemässä viileämmässä lämpötilassa ja sitten ei kun jatkamaan treeniä!

Voima-treenissä olen ollut kerran aikaisemminkin. En silloin ihan vakuuttunut, että onko se minun juttuni vai ei, joten päätin antaa treenille toisen mahdollisuuden. Tällä kertaa treenattiin kyykkyjä tangon kanssa, lisäksi oli muutama muu liike, joita tehtiin lopuksi. Olipa hyvä, että sattui juuri kyykkytreeni ja kyykkytekniikan perusteellinen harjoittelu tälle kerralle. Teen nimittäin salin puolella kyykkyjä, eikä tekniikan kertaus ole koskaan pahasta, etenkin kun opettajana on Larin kaltainen tekniikasta tarkka henkilö!

Kyykkytreenin jälkeen minulla oli ohjelmassa sen verran taukoa, että ehdin syömään nopeasti vähän evästä ja sitten olikin aika siirtyä uimahallin puolelle, oman treenipäiväni viimeiseen lajiin: vesicombatiin, joka oli myös uusi kokemus minulle. Altaaseen mennessä laitettiin päälle vesijuoksuvyön tapaiset vyöt ja sitten ei kun nyrkkeilemään ja potkimaan veden alla! Oma keskittymiseni meni lähinnä siihen, että sain pidettyä pääni veden pinnalla, veikkaisin että osaltaan tähän vaikutti väsymyskin tässä vaiheessa päivää, kun alla oli useampi rankka treeni.

Kuva: Sebastian Dannberg

Kun treenisetti oli tehty, kävin kiertelemässä vielä paikalla olleita myyntikojuja, joissa oli kaikenlaisia hyviä tarjouksia tarjolla. Olisin halunnut mennä myös hierontaan, mutta nälkä kurni jo vatsassa sen verran, että päätin kuitenkin lähteä kaupan kautta kotiin syömään ja päiväunille! Nappasin lähtiessäni mukaan vielä erinomaisen hyvän lahjakassin, jollainen jaettiin jokaiselle osallistujalle. Siellä oli vaikka mitä kivaa, mm. juomapullo, pyykinpesuainetta urheiluvaatteille, leipää, ketsuppia, vissyä, välipalapatukka ja -juoma, hiusnaamio jne. Kiitos siitä!

Ensikertalaisen silmin järjestelyt pelasivat tosi hyvin. Ilmoittautumispisteessä kaikki sujui jouhevasti, opasteet olivat hyvät, tunnit alkoivat ajallaan, eikä mitään moitteen sijaa ollut missään! Itse valitsin vähän turhan tiiviin ohjelman, eikä minun olisi ehkä kannattanut ahnehtia kaikkea tapahtuvaksi HOT-alueella, täytyy ensi kerralla muistaa. Kuumuus kun vie meikäläisestä mehut varsin tehokkaasti. Mutta kivaa oli ja ensi vuonna uudestaan!