Karita Niittymäki ja Jopo UH-17 valmiina kaupungin kaduille!

Urheiluhallit luovutti 17. palkinto-Jopon uudelle omistajalleen. Sporttiraidoin teipattuja menopelejä on arvottu vuoden 2014 alusta eri yhteyksissä. Tällä kertaa oli vuorossa Kesäpassi-arvonta, jossa onnetar suosi Karita Niittymäkeä. Kampanjan ideana oli kerätä elokuun loppuun mennessä kaikkien kahdeksan liikuntapaikkamme tarrat yhteen passiin. Tehtävä vaati suhteellisen paljon vaivannäköä, mikä puolestaan paransi voittomahdollisuuksia. Tämä oli siis todellisten urbaanien seikkailijoiden juttu!

Karita, saitko uusia kokemuksia matkasi varrella?

- Kyllä! Pyöräilin joka paikkaan ja etenkään Itä-Helsingin paikat eivät olleet entuudestaan kovin tuttuja. Uusia reittejä tuli kokeiltua ja eksyttyäkin muutamaan otteeseen… Ajattelin mielessäni, että kun muut keräilevät Pokemoneja, minä keräilen tarroja passiin. Todella hauska, liikuntaan liittyvä kampanja – lisää tällaista!

Olivatko hallit entuudestaan tuttuja, entäpä alueet?

- Yleensä liikun Kalliossa, Mäkelänrinteessä ja Töölössä, joten kävin myös itselleni uusissa paikoissa. Vuosaaressa olen käynyt joskus, mutta autollani. Pyörän selästä katsottuna tuli ihan erilainen kokemus sinne seikkaillessa. Esimerkiksi Kontulassa kävin ensimmäistä kertaa elämässäni ja aluksi minulla oli hieman hankaluuksia löytää hallia ostarilla. Sitten tunnistin seinämaalauksen, jonka olin nähnyt aiemmin Urheiluhallien Facebook-sivuilla. Se on hyvä tunniste ja hieno maalaus muutenkin.

Katso seinämaalauksen video.

Mikä halli jäi mieleen parhaiten?

- Kävin myös Pasilassa ensimmäistä kertaa ja sieltä jäi mieleen mukava asiakaspalvelija. Kun kerroin hänelle, miten ahkerasti olen pyöräillyt joka paikkaan tarrojen perässä, hän sanoi, että sinunhan pitäisi voittaa palkinto. Ja niin siinä sitten kävi! Tiesin ettei Pasilassa ole uima-allasta, mutta yllätyin, että siellä on kuitenkin kuntosali ja ryhmäliikuntaa.

Tuliko jostain uusi treenipaikkasi?

- Varsinaisesti uutta treenipaikkaa en löytänyt, koska kotini lähellä sijaitsevat paikat ovat jo tuttuja. Mutta uusi laji löytyi: aloitan Töölössä ryhmäliikunnan tutun uinnin lisäksi. Erityisesti tanssilliset tunnit kiinnostavat.

Mitä aiot Jopolla tehdä?

- Jopo tulee kaupunkifillariksi, jolla huristelen pitkin poikin katuja. Meillä koko perhe pyöräilee ja itselläni on tullut jo 3000 kilometriä täyteen toukokuusta alkaen. Eli pyörä on menopeli numero yksi. Myös 17-vuotias poikani taitaa olla kiinnostunut palkinnostani… Mutta kokonaan en tästä ihanuudesta luovu! Minulla on ollut Jopo viimeksi lapsuudessa. Sellainen punainen, vähän kulmikkaampi malli kuin nykyään. Sain sen kaksivuotislahjaksi ja siitä on kuvakin vielä muistona. Tätä palkinto-Jopoa pidän kuin kukkaa kämmenellä – hankin ison lukon, että varmasti pysyy turvassa.

Seuraavan kerran Sportti-Jopo on mahdollista voittaa I love me -messuilla 21. - 23.10.2016, Urheiluhallien osastolla tietenkin!