Firman piikkiin valitaan kiinnostavat lajit ja palvelut ja yritys päättää, kuinka paljon liikuntaa tuetaan eli mikä on työntekijän omavastuu.

Teurastamon portilta löytyy ovi Radio Helsingin studioon. Siellä työskentelee ryhmä ihmisiä, jotka ovat kesästä saakka liikkuneet Urheiluhallien eri toimipisteissä Firman piikki -sopimuksella. Tästä on syntynyt monta hienoa hetkeä ja lämmintä kokemusta.

Radio Helsinki ja Urheiluhallit solmivat yritysystävyyssopimuksen viime kesäkuussa. Sen jälkeen Urheiluhallit on mainostanut palveluitaan Radio Helsingissä, ja radion työntekijöillä on ollut Firman piikki käytössään. He käyttävät Urheiluhallien toimipisteitä yrityssopimuksella ja kertovat taas puolestaan sosiaalisessa mediassa kokemuksistaan eri lajeista, ja mainostavat näin luontevasti Urheiluhallien tarjontaa.

Johanna Storck kanavalta kertoo, että lajien ja liikuntapaikkojen valikoima ja monipuolisuus on saanut kiitosta. ”Näitä toimipisteitä on jotenkin kivasti keskeisissä paikoissa ja helppojen yhteyksien päässä. Ja tuntivalikoima on niin monipuolinen, että voi päivän fiiliksen mukaan miettiä, mitä nyt huvittaisi tehdä.”

Urheiluhalleilla ihminen kohdataan ihmisenä
Johanna on ollut Urheiluhallien asiakas jo ennen Firman piikkiä. Hän naurahtaa kokeilleensa kyllä muitakin saleja, mutta aina hetken päästä tulee tarve palata ”kotiin”.
”Näissä paikoissa on ihanaa lämminhenkisyyttä, ihmiset kohdataan ihmisinä. Ohjaaja kohtaa jokaisen asiakkaan, tervehtii, ottaa vastaan. Aina saa kysyä ja aina on aikaa vastata. Eikä ohjaaja ole koskaan pettymys, vaan aina voi luottaa siihen, että kokemus on hyvä.”

Ei yökylässä, vaan punttisalilla Maria Veitola
Kallion salilla voi törmätä torstaisin toimittaja Anton Vanha-Majamaahan, jolla on tapana käydä kuntoilemassa Yökylässä Maria Veitola -sarjan esitysaikaan. ”Anton laittaa aina torstaisin kuvan meidän omalle jengille itsestään, kun ohjelma pyörii taustalla, että salilla Marian kanssa.” Radio Helsingin 20 vakituista työntekijää ovatkin löytäneet omat tapansa ja paikkansa liikkua.

Mitä liikkuminen sitten tuo yrityksen arkeen? Johannalla on asiaan selkeä näkemys: ”Sillä on suora heijastus työhyvinvointiin. Jumppa ja ihanat ohjaajat saa hyvälle tuulelle ja hymyilemään. Silloin lähtee kotiin hymyssä suin ja rentoutuneena. Tästä johtuen seuraavana päivänä töissä on täynnä virtaa ja hyvällä tuulella. Sen parempaa vaikutusta ei oikeastaan työnantajalle voi olla.”

Vastapainoa arjen kiireeseen
Mitä kovemmalla rytmillä arki pyörii ja työelämä kulkee, sitä suuremmalla syyllä yritysten, ihmisten, työntekijöiden – oikeastaan kenen tahansa – pitäisi pystyä tasapainottamaan elämäänsä. ”Meistä jokainen Radio Helsingissä rakastaa työtään ja hengittää sitä joka solullaan aamusta iltaan. Kaikki kanavat ovat auki koko ajan, jotta pysytään kärryillä, mitä maailmalla tapahtuu – ja tehdään hyvää journalismia ja sisällöntuotantoa. Mutta liikkuminen, se on sua itseäsi varten. Ja sen täytyy tuntua hyvältä. Siitä pitää voimaantua, saada lisää energiaa!” Johanna hymyilee. Näillä opeilla voisi monen muunkin työpaikan energiatasoissa tapahtua ratkaiseva muutos parempaan.