Kuva: iStockphoto

Hydrobic on vaihtelevaa ja monipuolista vesiliikuntaa musiikin tahdissa. Tunneilla hyödynnetään veden vastusta omaa kehoa sekä erilaisia välineitä käyttäen. Hydrobic sopii kaikille, joille vesi elementtinä on sopiva.

Vedessä liikkumisen teho perustuu veden ominaisuuksiin. Vesi on tuhat kertaa tiheämpää kuin ilma. Hydrobicin teho perustuu siis veden vastukseen. Liikkeet tulevat hitaammiksi kuin maalla. Samalla vesi puristaa ja tekee pyörteitä, kun muut jumppaajat liikkuvat ympärillä. Pyörteet hierovat vartaloa ja vilkastuttavat verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja nesteen poistumista.

Ylipaino, polvi-, nivel- ja selkävaivat tai kömpelyys eivät haittaa jumppaamista lempeän veden suojissa. Toisaalta hydrobic tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon kovakuntoisellekin ryhmäliikkujalle. On paljon itsestä kiinni, miten tehokkaan treenin tekee!

Virtaa vedestä

"Taidamme olla aika tuttu näky Mäkelänrinteessä Sinikan kanssa, sillä joka-aamuinen treeni altaassa jää väliin vain harvoin. Tänä aamuna haukotutti harvinaisen paljon, mutta reipas musiikki ja ohjaajan tsemppaus karistivat viimeisetkin unet silmistä. On se ihanaa, että ohjaajat jaksavat tsempata meitä aina parempiin suorituksiin.

Meitä on altaassa monenikäistä ja -kokoista liikkujaa – vesi elementtinä sopii kaikenkuntoisille. Liikunnan lisäksi meitä motivoi se, että vuosien saatossa vakiporukka on tullut tutuksi. Täällä toivotellaan kaikille hyvät huomenet ja viikonloput. Jos joku on useamman päivän poissa, huolehditaan jo, ettei vaan mitään ole sattunut.

Jos treeni jää väliin useampana päivänä putkeen, huomaan olevani huonolla tuulella ja ärtynyt. Sinikkakin valitteli, että olo on silloin kankea. Jos et ole vielä testannut Hydrobic-tunteja, niin tule pian mukaan. Nähdään altailla!"  – Riitta