Kuva: Kari Kuukka

Vastapainoa raskaalle työlle

Fyysisesti raskasta työtä ei jaksa, ellei keho ole hyvässä ja vahvassa kunnossa. Tämän Juha Talvensaari on kokenut monta kertaa omalla kohdallaan. Yrittäjä alkoi käydä jo vuonna 2005 säännöllisesti Malmin kuntosalilla useita kertoja viikossa. Lisäksi hän liikkuu paljon luonnossa.
”Monipuolinen liikunta on hyvää vastapainoa fyysisesti raskaalle työlle. Koska haluamme pitää huolta työntekijöistämme ja heidän jaksamisestaan, päätimme tarjota Urheiluhallien kuntosalikortin ilmaiseksi kaikille Nallen Kylpyhuoneet ja Saunat Oy:n työntekijöille. Viimeisen viiden vuoden aikana viisi työntekijäämme onkin käynyt kuntoilemassa säännöllisesti viikoittain”, Juha kertoo tyytyväisenä.

Liikuntaa ja uusia kavereita

Jury Tammet on yksi viidestä Firmanpiikin käyttäjistä. Hän liittyi porukkaan heti yrityksen palvelukseen tultuaan viisi vuotta sitten. Aiemmin Jury ei ollut juurikaan käynyt kuntosalilla tai harrastanut muutenkaan liikuntaa.
Jury pitää siitä, että kuntosalilla saa todella monipuolista liikuntaa ja voi harjoitella monipuolisilla liikeradoilla. Hän käy salilla noin kolme kertaa viikossa joskus työkaverien kanssa joskus itsekseen.
”Yleensä käyn Malmilla. Se on lähellä työpaikkamme kiintopisteenä olevaa varastoa, ja pidän salin mukavasta ja iloisesta ilmapiiristä. Siellä tervehditään toisia ja ollaan aina ystävällisiä. Kun olen käynyt joskus joillakin muilla saleilla, ne ovat tuntuneet vierailta. Olen saanut Malmin salilta uusia kavereitakin. On tärkeää, että elämässä on muutakin kuin työ. Koska perheeni asuu Virossa, minulle jää joskus pitkienkin työpäivien jälkeen aina aikaa. Käyn kotona noin kerran kolmessa viikossa. Silloin salikäynnit jäävät väliin.”

Selkeä harjoittelurytmi

Salilla Jury noudattaa tarkkaa ohjelmaa. Kaksi kuukautta hän tekee raskaampaa ja kuukauden taas kevyempää ohjelmaa. Erityisesti hän pistää työhön rinta- ja jalkalihakset ja tekee kyykkyjä ja nostoja painojen kanssa.
”Ohjelmassa pitää olla vaihtelua. Ei koko ajan voi vaan lisätä painoja. Siinä tulee raja vastaan. Ei normaaleilta saleilta edes löydy sellaisia painoja”, nauraa vahvarakenteinen Jury. Nyt hänen selkeänä tavoitteenaan on lihasmassan lisäys, ei painon pudotus.