Kirjoitin runon vedelle:
”Oh my only love water! She gives me so much joy and will never lie to me. And if I mess up she will kill me.”

Uinnissa olen opetellut tekniikkaa vuoden ajan tosissani, samalla ripauksella (hullun) tutkijan otetta. Teen muistiinpanoja ja kirjaan ylös, miten tehtävänä olleen ohjelman tekeminen meni. Tein esimerkiksi 7.12. Simmiksen vaparikurssin jälkeen seuraavan muistiinpanon: ”Hengitys toimi hyvin, mutta uinti kuulemma näytti raskaalta. Ja olikin, vetojen määrä per 25 m oli melkein 10 prosenttia enemmän, kuin minulla tavallisesti. Syyn tähän voi laskea vakioimalla noin satatuhatta muuttujaa ja niiden yhdistelmät, mutta en nyt tänä iltana jaksa. Anyway, syy on jokin. Tein vetojen vähyydessä itse asiassa vieläpä enkan perjantaina, mikä vähentää mahdollisten syytekijöiden määrää ja niitä on enää rapiat miljardi. Mut en voi itteeni olla tyytyväinen tossa asiassa. Hengityksien vähentäminen puolestaan meni aikalailla odotetusti, vaikka siinä oli pieni hyppy: 9-8-3-3-2. Kaksi ensimmäistä oli tavallista matkauintia, eli siitäkin saa nipistettyä ainakin yhden, loput kolme semmosta mun toisiks nopeinta vauhtia, jota jaksan nykykunnossa vain pätkän. 25 menee iisisti 2 hengityksellä, pidempää en itse asiassa oo kokeillu ja kokeilenkin esim. ti. Yhelläkin menee, mutta siinä 50 vois jo saada näkemään tähtiä, missä ei muuten mitään, mut siinä voi sit osua rataköyteen ja koska ne on muotoiltu raastinraudoiks jotka repii ihmisestä palasia irti, niihin ei kantsi uida täysillä.

Tuoretta kokemusta oli, sillä  muutamaa viikkoa aiemmin käsivarteni osui rataköyteen toiseksi nopeinta vauhtiani uidessa ja tulos on alla.  

Yksi hienoimmista asioista uimahalleissa on hyvä meno: ensinnä, useimmat tulevat uimaan, koska haluavat ja toiseksi liikunta lisää endorfiinin määrää kropassa. Olen ollut tavallinen ”kerran-viikossa-kuntouimari” niin kauan kuin muistan ja vain kerran minulle on tultu huutamaan pää punaisena. Tapaus oli niin harvinainen ja huvittava, että se jäi mieleen. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:

(Kuvakaappaus osoitteesta http://pinsta.me/tag/aluks?start=1392804543419739, käyty 10.12.2014).