Välineurheilua tai ei, itselläni on viimeisen vuoden aikana tullut eteen hankintoja, jotka edesauttavat matkaani kohti ensimmäistä triathlonia. Näistä suurimpana uuden pyörän hankkiminen. Tosiasiassa kuka tahansa voi aloittaa lajin harrastamisen täysin normaaleilla urheiluvälineillä, jos kotoa löytyy juoksuun, uintiin ja pyöräilyyn sopivat kamppeet. Näin tein itsekin. Hifistelyä tässä lajissa kuitenkin on enemmän ja vähemmän, ja rahaa saa varmasti kulumaan just niin paljon kuin haluaa!

Pyöräily

Pyöräni hankin Velo&Oxygenilta, josta sain kyllä todella asiantuntevaa palvelua juuri triathloniin liittyen. Päädyin Crescentin Zepto Sport cyclocross-pyörään, joka on omia käyttötarkoituksiani ajatellen monipuolisin vaihtoehto. Pyörä sopii ympärivuotiseen käyttöön ja itselleni asennettiinkin nastarenkaat, jotta pystyin aloittelemaan pyörän käytön jo alkuvuodesta. Pyöräilyyn liittyen toki tarvitaan myös lukkopolkimet ja niihin sopivat kengät sekä pyöräilykypärä. Nämä löytyivät minulta jo ennestään.

Uinti

Hankin ensimmäiset uimalasini ja uimalakkini noin vuosi sitten aloittaessani uimakoulun. Tällä hetkellä tuntuu jopa epätodelliselta, kuinka olen voinut elää ilman uintia, niin rakkaaksi tämä laji on itselleni muodostunut. Käytännössähän uintiin ei todellakaan tarvita muuta kuin uimapuku, lasit ja lakki, kisoja varten useimmiten on hankittava märkäpuku. Tosin sekään ei kaikissa kisoissa ole pakollinen eikä aina edes sallittava. Kisa-asuna toimii parhaiten joko yksi- tai kaksiosainen triathlonpuku. Helpointa on valita asu, jolla voi suorittaa koko kisan. Itse sain puvun 2XU:lta testiin, kyseessä on Women`s G:2 Compression Trisuit. Malli on 1-osainen sisältäen pyöräilyyn tarvittavan säämiskän sekä juoksua ja pyöräilyä ajatellen kevyen kompression reisien alueelle.

Märkäpuku on lähtenyt tilaukseen, sekin tulee 2XU:lta, mallina A:1 Active Wetsuit. Puku tarjoaa joustavuutta ja kelluvuutta ja sopii erityisesti aloittelijoille. Mielenkiinnolla odotan toukokuun avovesikurssia, jossa puku viimeistään pääsee todelliseen testiin.

Juoksu

Juoksuun tarvittava välineistö löytyy varmasti jokaiselta vähänkään liikkuvalta kotoa: sopivat kengät. Kisassa juoksuosuus tullaan juoksemaan samainen tri-asu päällä, jolla myös pyöräily ja uintikin tapahtuu. Itse hankin jo hyvissä ajoin uudet juoksulenkkarit, jotta ehdin niitä käyttämään pitkin talvea. Olen juossut vuosia Asicsen Ds-Trainereilla ja todennut ne tällä hetkellä toimivimmiksi. Aikoinaan juoksijanpolvesta kärsineenä uskon osasyynä olleen vääränlaiset kengät. Nykyisin käytän myös 0,5 mm kantakorotusta toisessa kengässä jalkojen pituuseron vuoksi ja näillä keinoin olen toistaiseksi saanut polvivaivat pysymään poissa.

Näillä mennään. Joitakin hankintoja on tullut tehtyä, mutta vähemmälläkin olisi pärjännyt. Erityiskiitos 2XU:lle, joiden tuotteisiin itse luotan 100%:sti sekä laadun että toimivuuden puolesta. Myös Velo&Oxygenin puoleen suosittelen kääntymään, jos on mitään kysyttävää pyöriin tai ylipäätään triathlonvälineistöön liittyen.