Vietin viime joulua edeltävän viikonlopun Pajulahdessa TriForFunin järjestämällä triathlonleirillä. Kokonainen viikonloppu vain ja ainoastaan urheilun parissa, paras mahdollinen aloitus lomalle. Toisin sanoen hyvin suunniteltu ohjelmarunko, valmiit ruuat ja lepoakin juuri sen verran, että jaksaa treenistä toiseen. Leirin valmentajina toimivat Kaisa Lehtonen, Paul Sjöholm sekä Marko Riitijoki, kaikki alan huippuja. Kaisa tietty tämän hetken menestyneimpänä suomalaistriathlonistina toimi inspiraation lähteenä meille kaikille.

Perjantaina saavuin paikalle sen verran myöhässä, etten ehtinyt ensimmäiseen juoksulenkkiin vaan hyppäsin suoraan altaaseen. Oli kiva saada palautetta muiltakin valmentajilta uinnin suhteen, jokaisella on omat parhaat vinkkinsä tekniikan parantamiseen. Erityisesti Kaisalta sain erinomaisia neuvoja tahdistuksesta irti pääsemiseksi. Kaikilta muilta osin tekniikkani on palautteen perusteella hyvin hallussa.

Lauantai ja sunnuntai sisälsivät molemmat aamuverkan, pitkän yhdistelmätreenin, uinnin, jumppaa ja kehonhuoltoa. Pitkät yhdistelmätreenit vedettiin matalilla sykkeillä pyörän osalta ja juoksuosuuksilla enemmän intervallityyppistä harjoittelua, kuten mäkeä ja 100 m spurtteja. Sunnuntain aamuverryttelynä oli 1,5 tunnin sauvakävelylenkki metsäpoluilla. Huvittavan siitä teki se, että nuorten maajoukkueleiri oli samana viikonloppuna ja siellä ne nuoret sällit veteli sauvoineen pitkin metsiä niin, ettei itse meinannut perässä pysyä. Ennakkoluulot sauvakävelyn tehokkuudesta karisivat varmasti monelta. Itselleni jälleen muistutus jälleen siitä, kuinka tärkeitä pitkät pk-lenkit ovatkaan. Lisää matalan sykkeen pk-treeniä viikko-ohjelmaan siis!

Kokonaisuutena leiristä jäi hyvä fiilis. Ja tietysti oli mukava tavata uusia ihmisiä lajin parista ja kuulla muiden suunnitelmia tulevalle kaudelle.

Kaisan kirjoituksen triathloniin kohdistuvista myyteistä voi lukea Omaliikunnan sivulta.