Yhteistyössä: Patagonia & OneGear

Sain Onegearilta testiin Patagonian Torrentshell Stretch -takin. Tuotemerkkinä Patagonia on tähän saakka ollut itselleni kohtuullisen tuntematon ja mielenkiinnolla otinkin takin kokeiluun. Juuri kuoritakit ovat todella kovalla kulutuksella ja käytössäni päivittäin.

Patagonia on ympäristöystävällisten tekstiilien valmistukseen erikoistunut ulkoiluvaatemerkki Yhdysvalloista. Tuotteissa on ajateltu vaatteiden ympäristövaikutuksia jo kauan ennen viimevuosien ekohuumaa. Patagonialla ekologisuus ei jää vain materiaalien varaan, vaan yritys miettii ympäristöä laaja-alaisemmin mm. kuljetukset minimoidaan, varastorakennukset toimivat mahdollisimman vähäenergisesti ja lisäksi mietitään, voidaanko kehittää uusia vähemmän kuluttavia materiaaleja. Yritys myös lahjoittaa vuotuisesta liikevaihdostaan yhden prosentin "1 procent for the planet" -ohjelmaan, rahoittaa ympäristöohjelmia sekä osallistuu Patagonian kansallispuiston perustamiseen. Patagonian tekstiilien materiaaleista 76 % oli valmistettu kierrätysmateriaaleista vuonna 2010. Vaatimuksena on, että kaikki tuotantolaitokset ja niiden alihankkijat toimivat vastuullisesti ja eettisesti ja tässä on mielestäni suuri oppitunnin paikka monille suurille vaatetuotantoketjuille! Patagonian tuotteet ovat ympäristöystävällisyyden lisäksi laadultaan korkealuokkaisia. Itseeni suuren vaikutuksen tekee myös tuotteiden ulkonäkö, väriskaala sekä viimeistellyt yksityiskohdat.

 

Patagonia Women´s Torrentshell Stretch -takki

  • H2No® on vedenpitävä ja hengittävä materiaali, 2,5-kerroksinen nylon kuori 2,5-kerroksisella jousto-osalla käsivarsissa ja olkapäissä sallien täyden liikkuvuuden
  • Huppu on säädettävä ja kiinteä, tarpeeksi suuri myös kypärälle
  • Microfleece -päällystetyt niskaosat ja saumat veden- ja tuulenpitävät
  • Vahvikkeet  kyynärvarsissa
  • Hihat on muotoiltu ja hihansuut säädettävissä tarroilla
  • Helma on säädettävä
  • Vetoketjuilla toimivat tuuletusaukot kainaloissa
  • Rintatasku ja 2 isoa taskua edessä
  • Kaikki vetoketjut ovat veden- ja tuulenpitävät
  • Paino vain 323 g

Torrentshell-takki on ollut nyt käytössäni noin kuukauden verran ja tällä kokemuksella voin lämpimästi suositella kaikille ulkoilmaihmisille sekä aktiiviliikkujille. Takin ominaisuudet sopivat hyvin myös pyöräilyyn ja onkin ollut työmatkoilla käytössäni joka päivä. Tykkään myös sen mallista, takki on tyköistuva olematta liian kapea alle puettaville kerroksille. Kyllä, iso peukku uudelle merkkituttavuudelle!