Triathlon-painotteisen kesän jälkeen syksy onkin suuntautunut enemmän juoksuun. Elokuussa oli kaksi kivaa juoksutapahtumaa, Helsinki City Marathon sekä RunFest. Maratonille lähdin heikommalla valmistautumisella kuin koskaan aiemmin. Vietin edeltävän viikon lomalla Koloveden kansallispuistossa meloen ja tankkaukset jäivät vähiin, omaa tyhmyyttä tietenkin. Jokainen tänä vuonna HCM:lla juossut muistanee, kuinka kuuma se lauantaipäivä oli ja siihen huonolla tankkauksella lähteminen ei mikään järkevin vaihtoehto. Ajattelin kuitenkin juosta sen kaikesta huolimatta, pääsin maaliin tai en. Kaikki sujui hyvin, kunnes noin 31 km kohdalla vasen reisi kramppasi. Sitä jatkuikin sitten maaliin saakka, joten viimeiset 11 km olivat varmasti tuskallisimmat kilometrit koskaan. Maalissa kello näytti 4:04, mikä sinänsä oli yllätys juoksun vaikeuteen nähden.

RunFest elokuun lopussa puolestaan oli puhtaasti hyvän mielen tapahtuma. Kyseessä on pääasiassa yrityksille suunnattu juoksutapahtuma, jossa tavoitteena on juosta puolimaraton joukkueena. Itse juoksin 2XU:n tiimissä, jossa oli lisäkseni neljä muuta ihanaa naista. Juoksun jälkeen paikalla oli mahdollisuus ruokailla ja viettää iltaa piknik-henkisesti. Todella kiva tapahtuma, osallistumisesta kiitos 2XU:lle!

Kuva: Sami Vaskola
Kuva: Sami Vaskola
Kuva: Sami Vaskola

Syksy on itselleni parasta aikaa juosta. Pidän siitä, että on happirikasta olematta kuitenkaan liian kylmä. Olen nyt pyrkinyt pitämään viikko-ohjelmassani muiden lenkkien lisäksi yhden pidemmän peruskestävyyslenkin. Porrastreenit Jätemäellä ovat myös säännöllisiä, ehdottomasti yksi suosikkipaikoistani intervallitreeneihin!

Sukat saatu 2XU:lta.