Tervetuloa seuraamaan Pink Seals -joukkueen harjoittelua ja kisaamista. Tiimin tämän hetkinen projekti on uintijuoksu.Ensimmäinen haasteemme koittaakin jo pian, nimittäin Utö swimrun 31.5.2014.

Noin kaksi vuotta sitten kävi niin, että kaksi toisilleen tuntematonta nuorta naista, Anu ja Jeeju, hurahtivat totaalisesti triathloniin. Sattumalta he molemmat liittyivät Helsinki Triathloniin ja heistä tuli huonekavereita Vierumäen syysleirillä 2012. Tasan vuotta myöhemmin, syysleirillä 2013, he kuulivat sattumalta ÖTILLÖ-nimisestä juoksu-uintikilpailusta. Ja siitä alkoi tarina, jota nyt pääsette seuraamaan mm. tästä blogista.

Kuka Anu?

Anu on 28-vuotias jalkaterapeuttiopiskelija Helsingistä. Muita menneitä ja ehkä tulevia uravaihtoehtoja ovat olleet esimerkiksi arkeologi, valokuvaaja sekä koirien kasvattaja. Anun urheiluharrastus on alkanut pienenä satujumpasta. Tämän ensimmäisen (ja viimeisen?) kerran aikana kävi selväksi, että hän on todella huono häviäjä ja muutenkin aika herkkä ja itsenäinen lapsi. Vanhemmat kauhistelivat, että tuleekohan tästä nyt yhtään mitään. Suunnistajahan siitä tuli. Yhdeksän-vuotiaana alkanut enemmän ja vähemmän vakavasti otettu suunnistusharrastus on jatkunut tähän päivään asti. Anu innostuu uusista asioista hirveän nopeasti, mutta kiinnostus saattaa myös lopahtaa samalla tahdilla. Lajikokeiluja on ollut laidasta laitaan, judosta tankotanssiin. Oli laji mikä tahansa, siitä ei saa tulla tylsää rutiinia. Joten mikä olisi parempi vaihtoehto kuin triathlon. Triathlonin pariin Anu eksyi vuonna 2012, ilmoittauduttuaan ystävänsä kanssa Vantaa Triathloniin. Sen jälkeen hän on käynyt lyhyempien matkojen kilpailuissa Suomessa ja Espanjassa, sekä yrittänyt kipeänä päästä 2013 Joroisten puolimatkaa läpi, siinä luonnollisesti onnistumatta. Vuodelta 2013 on myös Anun ensimmäinen maratonjuoksu Varpaisjärvellä, jossa naisten sarjan ainoana osallistujana irtosi myös maratonin voitto.

Kuka Jeeju?

Jenni-Julia eli Jeeju on 24-vuotias kaikenlaista kokeillut ja opiskellut, mutta nykyisin ympäristötieteiden opiskelija, Espoosta. Nuorempana hän harrasti jalkapalloa ja ringetteä, mutta molemmat harrastukset hän joutui aikanaan lopettamaan joukkeiden hajottua. Pienellä paikkakunnalla, Loimaalla ei harrastajia vain enää riittänyt. Jeeju oli aina pitänyt itseään joukkueurheilijana. Yksilölajeihin hän oli mielestään liian epävarma. Joukkuelajien jäätyä taakse, hän alkoi kuitenkin kehittää itseään enemmän yksilönä, mikä tarkoitti aluksi ryhmäliikuntatunneilla ja kuntosalilla käymistä. Pikkuhiljaa tällainen "kuntoilu" alkoi kuitenkin tuntua turhauttavalta, koska mitään varsinaista tavoitetta ei ollut. Juuri niihin aikoihin, keväällä 2012, eräs Jeejun ystävistä pyysi häntä mukaan Vantaa Triathloniin ja siitä alkoi Jeejun pitkä matka kestävyysurheilun jännittävään maailmaan. Nälkä kasvoi syödessä (toisinaan myös kirjaimellisesti) ja Jeeju onkin sen jälkeen kilpaillut jo triathlonin pika- ja perus- ja puolimatkan kisoissa. Innostuskaan ei ole ajan kuluessa laimentunut, päinvastoin. Nyt Jeejun tähtäimessä alkavatkin olla myös täydenmatkan Ironman-kisat.

Mikä ÖTILLÖ?

ÖTILLÖ on täysin ainutlaatuinen uintijuoksun MM-kilpailu, joka on järjestetty vuodesta 2006 lähtien vuosittain Tukholman saaristossa. Kilpailu suoritetaan kahden hengen joukkueissa siten että joukkue etenee yhdessä läpi koko reitin. Reitti kulkee saaristossa ja ideana on uida saarelta saarella ja juosta saarten läpi. Taivalta kertyy juosten yhteensä 65 km ja uiden 10 km. CNN on arvioinut ÖTILLÖn yhdeksi maailman rankimmista kestävyysurheilukilpailuista. Vuoden 2014 ÖTILLÖ järjestetään 1.9.2014. Yksikään suomalainen naisjoukkue ei vielä ole selvinnyt ÖTILLÖstä. Koska Pink Seals ei tullut valituksi kisaan meriittivalinnassa, eikä joukkuetta onnistanut edes arvonnassa, aikovat he nyt ansaita paikkansa sijoittumalla joko UTÖswimrunissa 31.5.2014 tai Engadin-swimrunissa 12.7.2014. Näiden lisäksi Jeejun ja Anun voi nähdä monissa triathlon-, juoksu-, avovesiuinti- ja suunnistustapahtumissa Suomessa.

Mikä Pink Seals?

Pink Seals on ehkä maailman nopeimmin kasaan kursittu projekti ja tietenkin Anun ja Jeejun joukkueen nimi. Joukkeen tavoitteena siis on osallistua vuoden 2014 ÖTILLÖön. Pink Seals on kuitenkin myös enemmän kuin pelkkä urheilujoukkue. Projektin tarkoitus on nimittäin myös lisätä ihmisten ymmärrystä ympäristöongelmista ja osaltaan auttaa niiden ratkaisemisessa.

Vuonna 2014 Pink Seals kerää rahaa WWF:n Itämerensuojeluun

Itämeri on koko maailman mittakaavassa täysin ainutlaatuinen ja erittäin herkkä sisämeri. Valitettavasti se on myös ehdottomasti maailman pilaantunein meri. Erityisen herkän siitä tekee sen pieni koko, mataluus, suuri, tiheästi asutettu valuma-alue ja niukka lajisto. Koska Itämeri on melko nuori, lajeilla ei ole ollut paljon aikaa sopeutua sen murtovesiolosuhteisiin. Monet Itämeren lajeista onkin luokiteltu uhanalaisiksi. Näihin kuuluvat myös Itämeren hylkeet. Tällä hetkellä Itämerta uhkaavat ainakin rehevöityminen, liikakalastus, öljyvahingot ja ilmastonmuutos. Projektiamme voi tukea tykkäämällä meidän

Facebook-sivusta

jakamalla postauksiamme, lahjoittamalla WWF:n itämerityöhön osoitteessa

http://oma.wwf.fi/itaemeri/aloita-keraeys.aspx?col=5-1039

sekä tietysti seuraamalla blogejamme joko osoitteessa

http://teampinkseals.blogspot.fi/

tai

http://omaliikunta.fi/uinti