Harva meistä on niin tavoitteellisesti urheileva, lähes ammattitason urheilija, että treenisuunnitelma on laadittu viimeisen päälle tarkaksi ja yksityiskohtaiseksi. Sellaiseksi josta ei poiketa. Suurelle osalle meistä muista on aivan sama, käytkö tänään lenkillä vai nyrkkeilemässä. Pienet ailahtelut eivät hetkauta kuntoa suuntaan tai ainakaan huonompaan. Jos tänään ei huvita juosta, niin miten olisi jumppa, jooga tai vaikka seinäkiipeily? Pink Seals tiimilläkin on tulevan kauden suunnitelmat melkoisen levällään ja välillä saattaa olla motivaatio urheiluun hakusessa selkeiden tavoitteiden puuttuessa. Väillä taas tavoitteita tuntuu olevan niin paljon, ettei tiedä mitä treenata. Talvena, jolloin swimrun vei meidät mukanaan ja treenasimme tulevaa kesää kohti, ei ollut ollenkaan omituista, että olimme juosseet uimahallille aamuseitsemäksi, jolloin pääsimme seuran vapaaharjoitteluvuorolle treenaamaan. Ja ihan ilman mitään sen suurempia pakotteita. Ihan vapaasta tahdosta. Ja sitten juoksimme vielä pois.

Kisakalenterimme näyttää tällä hetkellä swimrunin osalta painottuvan Suomen kisoihin. Triathloniakin ajattelimme taas uskaltaa kokeilla. Ehkä vähän suunnistusta ja juoksukisoja. Tai miten olisi ihan pyöräilykisat? Tai vaikka multisport?? Onhan näitä ideoita. Välillä motivaatio on ihan huipussaan vaikka itse ei edes tiedä mihin on tähtäämässä. Olemmekin ottaneet ohjenuoraksi treenata nyt sitä, mikä tuntuu kivalta ja miettiä rauhassa, että mihin kaikkiin tapahtumiin sitä nimensä lopulta lykkää. Tarkoituksena on kuitenkin tehdä sitä, mikä on itselle mielekästä. Kisat ovat sitten se kirsikka kakun päällä, jos niihin haluaa osallistua. Mielestämme ei ole mieltä treenata nuttura kireällä 99 % ajasta ja iloita sitten vain kisamenestyksestä.

Viimeaikaisten urheilujemme joukosta löytyykin juoksua, mäkivetoja, hallijuoksua, juoksumatolla juoksua, ulkona pyöräilyä, sisällä pyöräilyä, suunnistusta, kuntopiiriä, salia, joogaa, akrobatiaa, uintia, vaellusta, koiralenkkejä, kissan rapsutusta, punaviinin nauttimista… No pari viimeistä saattoi mennä ohi aiheen, mutta pointti on tämä: Tehkää sitä mikä tuntuu kivalta, niin ei voi mennä kovin pahasti pusikkoon. Ei kannata vain odottaa mitä tulevaisuudessa tulee tekemään, vaan kannattaa nauttia asioista myös matkan varrella.

Vaikka ei käy kieltäminen, että vähän alkoi olla ikävä näitä kesäisiä swimrunreissuja!