Kun pakkaa rinkkaansa olohousujen ja villasukkien lisäksi juoksulenkkarit ja suuntaa muutaman sata kilometriä Itä-Suomen suuntaan, muuttuu lenkkimaastotkin astetta lumisemmiksi. Ja kelit kylmemmiksi!

Keskimääräisen lämpötilan hipoessa -20 astetta lähes joka päivä, ei lenkkareita tarvinnut edes kuvitella vetävänsä jalkaan. Suurta harmitusta tämä ei kylläkään aiheuttanut, kevyet päiväkäppäilyt Kuomakengissä riitti sulattamaan kinkkua sen verran, että jaksoi popsia taas muutaman karjalanpiirakan. Ja valua illalla savusaunaan.

Joululoma ei tullut hetkeäkään liian aikaisin. Tavoitteeni oli ensisijaisesti pukeutua juurikin verkkareihin ja villasukkiin lenkkareiden sijaan. Pitkän ja työntäyteisen syksyn jälkeen kunnon lepoloma tuntui todella tervetulleelta. Joinakin päivinä pakkanen laski sen verran, että tarkeni käydä kipittelemässä vähän alle kympin lenkin, mutta siihempä ne liikkumiset taisivatkin jäädä.

Ostin viime talvena Asicsen nastalenkkarit talvijuoksua varten, mutta lyhyen talven vuoksi niiden käyttö jäi muutamaan hassuun kertaan. Nyt kun niille olisi kerrankin ollut käyttöä, ne eivät tietenkään olleet mukana. Ds-trainereilla juokseminen liukkaalla ei ole kovinkaan järkevää. Tästä sain opetuksen viime talvena, kun oikean jalan reiteeni tuli usean kuukauden kestävä lihasjumi. Tämä esti lähes koko kevään juoksut ja parani vasta juuri ennen Helsinki City Runia. Varovaisuutta liukkailla kannattaa siis ehdottomasti vaalia! Nastat mahdollistavat rennon juoksun ja ennaltaehkäisevät liukastumisten aiheuttamia vammoja. Itseänikin tässä samalla muistuttelen!

Hyvin levänneenä on mukava toivottaa tammikuu tervetulleeksi ja ennenkaikkea ne valoisammat päivät! Hyvää ja energiarikasta vuotta kaikille!