Joskus sitä ihminen vaan yksinkertaisesti väsyy omaan arkeensa. Sanoohan sitä jo parisuhdeterapeutitkin telkkarissa, että arki on kaikista vaikein laji. Kukin taplaa sen tyylillään: yksin, kaksin, perinteisessä tai modernimmassa perhemuodossa. Aikaa jaetaan työlle, perheelle, treenille, unelle ja ystäville, sen mukaan mitä pitää itselleen tärkeänä. Luin jokin aika sitten lehtijutun, jossa menestynyt naisjohtaja kertoi, että selvitäkseen arjesta pitää edellä mainituista viidestä seikasta valita kolme.

Asia jäi muhimaan mieleeni ja yhtälö alkoikin kirkastumaan. Jos muihin asioihin panostaa, alkaa ensimmäisenä vähentämään tunteja unelta. Jos nukkuu pitkään, aamuksi suunniteltua treeniä ei ehdi tehdä. Jos taas illalla treenaa kovaa, Nukkumatti välttelee sinua. Samoin käy jos töissä on kiirettä. Jos käy töissä, hengaa perheen kanssa ja liikkuu, ystävien tapaaminen jää vähille. Jos tapaa ystäviä oikein ajan kanssa, treeni tai uni jäävät vähemmälle.

Aamuinen lenkki virkistää ja ainakin tämä virkanainen on töissä tehokkaampi

Viimeisen puolen vuoden aikana, työ vei enemmän ja enemmän energiaani. Liikkuminen väheni ja väheni sekä unen laatu heikkeni. Hermo kiristyi, kunnes lopulta uuvuin täysin. Arki piti suunnitella uudestaan ja henkinen kovalevy buutata. Fiksu lääkärini määräsi lääkkeeksi liikuntaa! Tottelin kiltisti ja kaivoin sauvat naftaliinista ja lähdin lenkille. Otin pitkästä aikaa ohjelmaan myös Body Balancen ja yllätyin taas positiivisesti sen tehokkuudesta.

Pinnan alla tulee hyviä poseerauksia…

Yhden hyvän ystäväni kanssa meillä on jo tavaksi muodostunut keino pitää säännöllisesti yhteyttä. Jos ei muuten kalenterit kohtaa, niin ainakin kaksi kertaa vuodessa teemme liikunnalliset treffit UH:n liikuntatapahtumaan ”I Love Aerobic” tai ”Aqua Cocktail”. Mäkelänrinteessä nähdään taas!

…vielä kun oppisi hyvän hengitystekniikan