Äitiyden paradoksi: Aina kun lapsi on päiväunilla, sen toivoisi heräävän. Ja kun lapsi on hereillä, sitä odottaa seuraavia päiväunia.

Tämä blogi rakentuu kuitenkin päiväuniaikaan, jolloin yritän palautua raskautta ja synnytystä edeltäneeseen kuntoon ja raportoida projektista. En tosin tiedä kumpi tässä tulee enemmän painottumaan, itse treeni vai yritykseni löytää sille aikaa. Ennen kuntosalille lähtemisen suurin este oli houkutus jäädä sohvalle. Nyt se on kolmikuinen vauva, jonka päiväunirytmi on aina sopivasti sekaisin.

Tässä esittelyni eläimellisessä muodossa. Idea on härskisti varastettu – en muista mistä – mutta minusta varsin toimiva.

Sunnuntaikävelyllä mummolassa.

Kotiäiti (domicilium maximus)

Tuntomerkit

Yleisväritykseltään vaalea, vuodenajasta ja univelasta johtuen harmaa. Tavataan useimmiten toffeen väriset hiukset (nykyisin sotkuiset ja melko usein likaiset) ponnarilla. Mustat silmänaluset sekä silmäpussit. Pituutta yksilöllä on 175 senttiä ja painoa, noh, jonkin verran.

Vaunulenkeillä ja kuntosalilla käyttää erittäin räikeän värisiä vaatteita. Joskus harvoin saatetaan tavata Helsingin keskustassa asiallisemmassa ulkomuodossa. Mukana kaikkialle kulkevat harmaat lastenvaunut, joissa kuljettaa poikasta.

Lisääntyminen

Saanut ensimmäisen poikasensa 27 vuoden iässä, mikä vastaa melko hyvin lajille tyypillistä keskiarvoa. Keräsi raskausaikana 16 kiloa vararavintoa, josta kymmenen poistui nopeasti poikasen syntymän myötä. Yrittää pyristellä eroon lopuista. Imettää.

Ravinto

Kaikkiruokainen yksilö, joka ei pidä rajoituksista eikä turhista säännöistä. Pyrkii syömään kaksi lämmintä ateriaa päivässä, aloittaa aamunsa puurolla. Nautintoaineina käyttää lähinnä suklaata, kahvia ja Bastogne-keksejä. Myös Dominot kelpaavat.

Päivittäinen ruokailu kaipaa lisää kasviksia, järkeviä välipaloja ja vähemmän herkkuja.

Liikuntatottumukset

Haluaisi käydä kolmesti viikossa kuntosalilla ja vähintään kahdesti vaunulenkillä. Käytännössä poikasen unirytmi ja erityisesti emon oma väsymys rajoittaa liikuntatavoitteiden saavuttamista.

Kuntosaliharjoittelu on pitänyt aloittaa varovasti odotuksen ja synnytyksen aiheuttamien muutosten jälkeen.

Elinympäristö

Asuu Helsingissä miehensä ja poikasensa kanssa. Viihtyy hyvin suomalaisessa kaupunkiympäristössä, jossa on meri riittävän lähellä.

Tuulettuu parhaiten kuntosalilla tai juoksulenkillä.

Tervetuloa seuraamaan projektiani!