Ensimmäisellä oman ohjaajan tapaamisella kävimme kehon koostumuksen lisäksi läpi ruokapäiväkirjaani ja ravintotottumuksia.

Taustatiedoksi kerrottakoon, että olen aina syönyt paljon. Herkkujakin tulee syötyä, mutta ennen kaikkea olen hyvän ruuan perään.

Nyt kun imetän, kulutan noin 500 kaloria enemmän päivässä kuin normaalisti. Sen ansiosta minulla on koko ajan nälkä. Siis ihan jatkuvasti. Suklaata menisi kevyesti levy päivässä, ei tuntuisi missään. Juuri tästä syystä en voi ostaa sitä enää kappiin pahan päivän varalle.

Ruokapäiväkirjan läpi käyminen olikin mielenkiintoista. Tein itse muutamia huomiota, kun punnitsin kotona ruokamääriä: saan puoli kiloa kasviksia helposti täyteen. Syön kaksi lämmintä ateriaa päivässä ja molemmilla kerroilla lautasella on noin 200 grammaa salaattia. Sen lisäksi aamupalaani ja välipaloihini kuuluu hedelmiä.

Toinen huomio on se, että syön monta kertaa päivässä, muutaman tunnin välein. Sekin on kaiketi ihan suositeltavaa (paitsi hammaslääkärin näkökulmasta). Kirjasin muistiin myös hetkiä, jolloin minulla oli nälkä. Esimerkiksi illalla nukkumaan mennessä minulla on usein nälkä, mutta en jaksa tehdä asialle enää mitään.

Tuntui äärettömän tyhmältä, kun oman ohjaajani, Laura Kuutin, ensimmäinen huomio oli, että syön liian vähän proteiinia – tietenkin! Keskittyessäni syömään runsaasti hedelmiä, avocadoja ja ruisleipää, lautaselta löytyy hävettävän vähän proteiinia.

Lauran vinkit proteiinin lisäämiseen olivat pähkinät, rahka ja raejuusto.

Viinimarjoja, banaania ja rahkaa (jugurtti oli loppu). Joskus nautiskelen lisäämällä päälle hunajaa.

Vakioaamupalani on marjoja tai hedelmiä luonnonjugurtin kanssa. Koska jugurtti on herkkuani, en halua siitä kokonaan luopua. Viinimarjat rahkan kanssa ovat jopa minun kirpeään makuuni vähän liian tuhtia kamaa. Nykyisin lautasella on hedelmien kanssa puolet jugurttia ja puolet rahkaa. Sopiva tasapaino.

Kokeilin parina aamuna smoothieta. Niin trendikästä kuin se onkin, minä tykkään syömisestä. Jotenkin se juominen ei ollut niin kivaa.

Lounassalaatti: tonnikalaa, raejuustoa ja pähkinöitä. Kaikkea paljon.

Lounaalla ja päivällisellä olen lisännyt lautaselle pari ruokalusikallista raejuustoa sekä salaatin päälle pari teelusikkallista pähkinöitä. Raejuustoa olen joskus aiemminkin suosinut ruokavaliossani, mutta en tiedä miksi se on tippunut pois.

Sitten iltapala. Sen suhteen olen aika tuurisyöjä, mutta nykyisin saatan syödä kaksi ruisleipää tonnikalalla ja raejuustolla. Lisäksi olen panostanut kananmunien syömiseen.

Välipalat iltapäivisin ovat edelleen haaste. Banaania, omenoita ja appelsiineja on helppo syödä, mutta ne siirtävät nälkääni vain hetkeksi. Siihen kaipaisin edelleen proteiinipitoisia vinkkejä, joiden valmistukseen ei tarvitse nähdä vaivaa.