En lakannut edes kolmannella käynnilläni ihmettelemästä sitä, kuinka suuri ja sokkeloinen Vuosaaren halli on. Aikaisemmin olen ollut treenaamassa sisäpyöräilyä sekä Bodypumpia ja nyt menin ensimmäistä kertaa kuntosalille. Vuosaaressa on poikkeuksellisesti kaksi kuntosalia, laitesali yläkerrassa ja punttisali alakerrassa.

Laitesali oli suuri ja monipuolinen. Laitteita oli paljon ja lähes kaikki näyttivät upouusilta. Sali oli myös tilana viihtyisä suurien ikkunoiden ja televisioiden ansiosta. Kävin läpi mahdollisimman monta laitetta kokeilumielessä ja vastaan tuli muutama täysin uusi. Uskaltauduin muun muassa Abcoaster-nimiseen laitteeseen, jolla nimensä mukaisesti treenataan vatsalihaksia. Laitteeseen asetuttiin polvilleen ja vatsalihaksien avulla heilautettiin jalat ylös keskelle ja sivuille. Raskaan, mutta hauskan Abcoaster-kokeilun jälkeen, kävin läpi eri lihasryhmät eri laittein. Seurasin myös vierestä jännittävän näköisen kiipeilylaitteen käyttöä, jossa puolapuut pysyivät liikkeessä kiipeilijän tahdin mukaan. Ehkä ensi kerralla uskaltaudun itsekin kokeilemaan.

Kaikkiin liikkeisiin ja laitteisiin löytyi pienimuotoiset ohjeistukset, mikä helpotti vähän kokemattomampaa kuntoilijaa. Laitteet olivat kaikin puolin kunnossa ja helposti säädettäviä. Olen aikaisemmin käynyt muutamalla eri salilla ja Vuosaaren tilat olivat suorastaan luksusta niihin verrattuna. Laitteet olivat uusia ja toimivia, ilmastointi pelasi ja tilaa oli. Tältä kuntosalilta löytyy varmasti kaikille jotain.