Ihmettelin viime viikolla ääneen sitä, että en ollut vielä muiden tapaan sairastanut syysflunssaa. Heti sen ääneen sanottuani pääsin hetkeksi sairastamaan, minkä takia kolmas vesijuoksutunti jäi välistä. Onneksi teematunteja oli vielä jäljellä ja pääsin jatkamaan vesijuoksun harjoittelua jälleen tällä viikolla.

Altaaseen mennessä aloin automaattisesti vesijuoksemaan uimisen sijaan. Oikeaa asentoa piti  taas hakea, mutta ehkä vähemmän aikaa kuin aikaisemmin. Onneksi ohjaaja on jokaisella tunnilla tarkkana korjaamassa asentoa ja kehumassa kun se on oikein.

Viimeksi kokeilimme sinisiä vesijuoksutossuja, jotka asetettiin jalan ympärille. Tällä kertaa kokeilimme punaisia tossuja, joissa oli leveä pohja. Leveys antoi uudenlaisen vastuksen liikkeelle veden alla ja jos ei keskittynyt pitämään jalkoja oikein, ne kohosivat äkisti kohti pintaa. Punaisten tossujen kanssa en pitänyt vyötä ollenkaan, mikä teki juoksusta rankempaa. Ennen tunnin loppua juoksin hetken ilman tossuja ja jalat tuntuivat todella kevyiltä, kuin niistä puuttuisi jotain.

Jo heti tunnin jälkeen takareisissä alkoi tuntumaan ja syksyinen aamu oli vähemmän kolea!

Vesijuoksukurssit