Kuva on Urheiluhallit Oy:n kuvapankista, copyright Kari Kuukka.

Vuorotyöntekijän unirytmini ei meinannut tänä aamuna antaa periksi ja jouduin juoksemaan ehtiäkseni kahdeksalta alkavalle vesijuoksutunnille Kallioon. Olin kuitenkin juuri kellon lyödessä tasan altaassa vesijuoksuvyö paikallaan.

Jo viikossa osa opitusta oli ehtinyt unohtua, mutta ohjaajan neuvojen avulla pääsin pian liikkeeseen. Tunnin alkuosan käytimme asennon korjaamiseen ja potkujen harjoittelemiseen. Haastavuutta lisättiin vesijuoksuhanskoilla ja -kengillä. Välineiden lisäksi vaihtelevat käsiliikkeet pistivät koordinaation koville ja liikkumista joutui todella miettimään.

Kenkien pukemisen yhteydessä vaihdoimme vesijuoksuvyön kevyempään versioon. Oli hauska huomata, miten jokainen pienikin muutos vaikutti pinnalla pysymiseen ja itse juoksuun. Tunnin viimeiset minuutit kokeilimme jo juoksua kokonaan ilman vyötä. Pelkkä kenkien varassa juoksemien oli aikaisempaan verrattuna jo todella raskasta. Voin jälleen kerran todeta, että oli kuinka väsynyt tahansa, niin vesitreeni heti aamusta virkistää koko päivää.

Vesijuoksukurssit