Kesäloman mittaisen tauon jälkeen tuntui hyvältä palata Urheiluhallien jo tuttuihin liikuntatiloihin. Jatkan keväällä aloittamaani ryhmäliikuntatuntien testaamista ja pyrin nostamaan jälleen kuntoani kokeilemalla uusia lajeja. Lähdin torstai-aamuna herättelemään itseäni jo klo:8.00 Kallioon teematunnille, joka pitää viitenä kertana sisällään vesijuoksua.

Elämäni ensimmäinen vesijuoksutunti oli hauska! Aloitimme täysin nollasta eli aivan ensimmäiseksi asensimme vesijuoksuvyön oikein. Jos vyö on liian löysällä ennen altaaseen menoa, se voi haitata merkittävästi koko tuntia. Seuraavaksi kokeilimme potkuja paikallaan ja pikkuhiljaa siirryimme harjoittelemaan asentoa sekä liikkumista. Juoksuasento ja potkut pysyivät samana koko tunnin, mutta käden liikkeitä vaihdeltiin. Teimme myös 20-30 sekunnin spurtteja sykettä kohottaen.

Puolessa tunnissa ehti oppia vesijouksun alkeita melko hyvin, mutta parannettavaa on vielä paljon. Tein kuitenkin jotakin oikein, sillä seuraavana päivänä takareidet ja pohkeet olivat yhtä kipeät kuin lenkin jälkeen. Hauska nähdä millaiseksi liikkuminen ehtii kehittyä viiden kerran aikana.

Kallion teematunnit
Vesijuoksukurssit