Tällä kertaa vuorossa oli Venyttely Malmilla. Kyseinen tunti kuuluu teematunteihin, jotka vaihtelevat paikoittain ja kausittain. Kuvauksen mukaan venyttely on kehoa huoltava tunti, jossa tehdään pitkiä kehon liikkuvuutta kehittäviä venytyksiä. Ennen tuntia kuvittelin, että venyttely olisi samanlaista kuin jooga. Se ei ollut.

Ohjaaja kysyi tunnin aluksi jumppaajilta, mihin kehon osiin haluaisimme panostaa venytyksissä. Kysymys ei saanut paljon vastauksia, mutta toi varmasti hyvän tunteen myös muillekin: ohjaaja välittää. Taustalla soi rauhallinen, rentouttava musiikki ja teimme hartaudella aina kutakin liikettä. Venytykset olivat tuttuja ja helppoja kuten esimerkiksi niskan venytys painamalla pään rintaa kohden, takareisien venytys istualtaan ja kyynärvarren lihasten venytys painamalla sormia lattiaa kohti.

En ole aikaisemmin ollut erityisen ihastunut joogaan, enkä perustanut venyttelystäkään. Kaikki lajit eivät sovi kaikille, ja itse tarvitsen tunnilta hikeä, voimaa sekä haasteita. Joogassa venytykset ovat eksoottisempia ja vaativat enemmän treenaajalta. Venyttely sopii loistavasti esimerkiksi rankan tunnin jatkeeksi tai todella jumissa oleville ihmisille.