Zumba ei juuri esittelyjä kaipaa huikean suosionsa takia. Itse en kuitenkaan ollut sitä koskaan päässyt kokeilemaan ennen tätä kertaa ja odotukset olivat suuret. Kyseessä on siis lyhyesti sanottuna laji, joka on yhdistelmä erilaisia tanssi- ja musiikkityylejä helpoilla koreografioilla.

Töölön toimipisteessä oli vilinää. Onneksi tilaa oli niin pukuhuoneessa kuin salissa sen verran, että kaikki löysivät oman alueensa. Jo alkulämmittelyssä tehtiin helppoja Zumba-liikkeitä sekä askelkuvioita ja samantyyliset liikkeet jatkuivat läpi tunnin vaativuustaso vaihdellen. Latinomusiikin rytmiin piti välillä todella keskittyä, että askeleet menivät oikealle iskulle. Vaikka tunti oli pelkkää tanssimista eikä sisältänyt lihaskuntoliikkeitä, koin todella urheilleeni.

Käsitykseni mukaan kaikki paikallaolijat ovat käyneet tunnilla aikaisemmin, sillä ohjaaja sanoi että ”tehdään niin kuin viime kerralla”. Yllätyin kuitenkin siitä, kuinka lattea tunnelma tunnilla oli. Jollakin tapaa ”se tekemisen meininki” jäi uupumaan ja välillä tuntui kuin olisin yksin pistänyt menemään takarivissä. Ehkä mielikuvani ja odotukseni olivat turhan suuret yli-innokkaiden Zumba-mainosten jälkeen.