Aloitin kokeiluni Fix joogalla Kalliossa. Sivuilta löytyvän kuvauksen mukaan tämä sopii aloittelijoille ja sisältö koostuu voima – ja VinyasaFlow joogasta. Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa eri joogatyylien yhdistelyä sekä virtaavia liikesarjoja.

Aulassa pyöri jonkin verran ihmisiä ja heitä väistellen suuntasin infopisteelle. Siellä minua neuvottiin asiallisesti ja löysin tieni pukuhuoneisiin. Luulin olevani ajoissa paikalla, ollessani siellä 10 minuuttia ennen tunnin alkua, mutta sali oli jo melkein täynnä. Löysin kuitenkin paikkani ja pian ohjaaja saapui paikalle. Tunnin aluksi hän kysyi oliko paikallaolijoilla toiveita, että mihin kehon osaan liikkeissä keskityttäisiin. Samoja liikkeitä toistettiin paljon, kuten esimerkiksi seisovaa koiraa. Ohjaaja selitti rauhallisella äänellä milloin liikkeet tehdään sisäänhengityksellä ja milloin uloshengityksellä. Jotkin liikkeet olivat rankkoja, mutta hiki ei noussut pintaan. Tunti kului kuin siivillä ja pian oli aika rentoutua hämärässä salissa ja lopettaa.

Olisin toivonut enemmän henkilökohtaista ohjastusta liikkeiden suhteen, vaikka en apua erikseen pyytänytkään. Voi olla myös, että tämä laji vaatii muutaman käynnin totuttelemiseen. Mukava rauhoittava hetki työpäivän päätteeksi.