Terve vaan kaikille! Olen abiturienttivuotta viettävä nuorimies Helsingistä. Päädyin sattuman kautta pitämään tätä blogia. Hoksasin viime keväänä Urheiluhallien Facebook-sivuilta bloggaajahaun ja nyt syksyllä tuli iloinen uutinen: pääsin yhdeksi Urheiluhallien Omaliikunta-sivuston uusista bloggaajista.

On varmasti paikallaan kertoa, millainen ihminen tätä blogia kirjoittelee. Olen aika aktiivinen liikkuja. Harrastan kerran viikossa kuntouintia ja kuntosalilla käyn treenaamassa useita kertoja viikossa. Aiemmin olen harrastanut myös esimerkiksi karatea, show-tanssia ja taitoluistelua. Liikkumisen ohella harrastan kirjojen lukemista ja kirjoittamista.

Tässä blogissa tulen keskittymään lähinnä ryhmäliikuntatuntien kokeilemiseen. Itselleni ryhmäliikunta on täysin uusi juttu, joten tämä on minulle hyppy täysin tuntemattomaan maailmaan. Olen aiemmin käynyt vain yhdellä ryhmäliikuntatunnilla. Tunnin lajia en enää muista, mutta kokemus oli oikein positiivinen. Muutenkin suhtaudun uusien liikuntalajien kokeiluun ennakkoluulottomasti. Miksi murehtia, uskaltaako lähteä kokeilemaan uutta lajia? Ensikertalaisena on takuulla pihalla lajista kuin lajista. Seuraavalla kerralla kaikki on kuitenkin aina helpompaa.

Lähden kokeilemaan ryhmäliikuntatunteja siis puhtaasti mielenkiinnosta. Koko kouluajan on poikien liikuntatunneilla pelattu kesäisin jalkapalloa, pesäpalloa ja harrastettu yleisurheilua. Talvisin on pelattu jääkiekkoa, sählyä tai lentopalloa. Kateellisena olen katsonut, kuinka tytöt tanssivat, joogaavat tai harrastavat jotain muuta lajia, josta minulla ei ole harmainta aavistustakaan. Miksi ihmeessä poikien pitää tyytyä muutamaan hassuun lajiin, kun tytöt saavat kokeilla koko lajien kirjoa? Nyt saan mahdollisuuden kokeilla sellaisiakin lajeja, joista koululiikunnassa pojat saavat vain haaveilla.

Uskon, että tulevina kuukausina itselläni tulee olemaan valinnan vaikeuksia uusien liikuntalajien kokeilussa. Siksi pyydänkin kaikkien tämän blogin lukijoiden apua. Kerro alla olevaan kommenttikenttään, mitä ryhmäliikuntalajia suosittelisit minulle Urheiluhallien lajivalikoimasta ja miksi. Tulen toteuttamaan ainakin osan lajivinkeistä ja raportoin kokemuksistani tässä samaisessa blogissa.