Peli on avattu. Uskaltauduin salille.

Jännitti niin ettei urheilushortseissa meinannut pysyä, joten maanittelin mieheni mukaan ”tohiksi”. Syy jännitykseeni oli se, että koko elämäni aikana olen käynyt salilla alle kymmenen kertaa. Minulla ei ole käsitystä siitä mitä kaikilla laitteilla ja pömpeleillä pitäisi tehdä ja kuinka paljon. Rehellisesti sanottuna suurin osa niistä näyttää kidutuslaitteilta tai transformers-hahmoilta. Minulla menee loputtomasti aikaa laitteisiin tutustuessa ja yrittäessäni hahmottaa miten päin laitteissa pitäisi ylipäätään olla. Minua alkaa helposti myös naurattaa, kun hoksaan mitä olen tekemässä. Ihan pöljää hommaa. Koukistele siinä nyt sitten tosissasi.

Olen kuitenkin vakaasti päättänyt opetella salietiketin ja oman rutiinin laitteissa. Kunhan opin ensin käyttämään niitä.

Muutama laite oli minulle onneksi jo tuttu, joten niihin menin mieluusti. Jostain syystä koin ongelmia asettautuessani tuttuun sisäreisilaitteeseen (myös termistön opettelusta voisi olla hyötyä). Ähkin ja puhkin siinä ketarat levällään kun en päässyt alkuasentoon. Hikihän siinä tuli heti alkuunsa. Meni tovi ennen kuin huomasin vivun laitteen sivussa, jolla alkuasentoon pääsee vaivatta. Hävetti ja nauratti, myös miestäni, joka toiselta puolelta salia oli katsellut puuhiani. Ilmeeni oli kuulemma ollut tuskainen. Ensi kerralla tiedän ja menen siihen kuin mikäkin pro!

Tämä oli myös ensimmäinen kerta Töölön urheilutalolla. Täytyy sanoa, että tykästyin paikkaan valtavasti. Ensinnäkin se, että aulasta näkee uima-altaalle on mielestäni kiva juttu. Tulee lapsuuden uimareissut mieleen. Halli ei ole uusi tai varustettu uusimmilla hifi-tech-vekottimilla, mutta kaikki toimii ja on siistiä. Helposti lähestyttävää ja symppistä. Siellä ollessa tuli olo, että sai tulla juuri sellaisena kuin on. Kaiken tämän lisäksi saimme valtavan hyvää asiakaspalvelua. Työntekijät vastailivat meidän ensikertalaisten kysymyksiin hymyillen ja toivottivat lähteissä mukavaa iltaa. Ihanaa!

Tämän kokemuksen jälkeen uskallan salille yksinkin. Ensi kerralla enemmän aikaa ja uimaan!