Juuri ja juuri edellisen illan kuntonyrkkeilystä selvittyäni, lähdin heti seuraavana aamuna kahvakuula tunnille Kontulaan. Tämäkin laji oli minulle täysin uusi kokeilumielessä, mutta tuttu puheista.

Jälleen pääsin viittaamaan itseni ainoaksi ensikertalaiseksi ohjaajan kysyessä. Hän antoi minulle kaksi erikokoista ja kevyttä kahvakuulaa, joiden tarkkoja painoja en muista. Ne sopivat kuitenkin aloittelijalle, enkä olisi painavammilla jaksanut. Kahvakuulaliikkeet olivat melko yksinkertaisia ja tehokkaita, mutta oikeaan asentoon piti keskittyä. Minulla oli etukäteen sellainen mielikuva, että tämä laji keskittyy vain käsiin, mutta tunnilla tehtiinkin koko kroppaa kuormittavia liikkeitä. Treenasimme esimerkiksi jalkoja niin, että seisoimme yhdellä jalalla ja toisella nostimme kuulaa.

Kahvakuula oli hauska liikuntamuoto ja ymmärrän sen suosion kokeiluni jälkeen. Ohjaaja oli myös erityisen kiva, sillä hän todella tsemppasi sekä neuvoi kaikkia. Ensimmäistä kertaa ryhmäliikuntatunneilla oli myös miehiä, kuntonyrkkeilyssä puolet ja kahvakuulassa yksi. Toivon että miehiä nähdään jatkossakin eri ryhmäliikuntatunneilla!