Hydrospinning alkoi perjantaina 16.15 ja odotin ruuhkaa, mutta osallistujia oli vähemmän kuin vesitunneilla yleensä. Olin paikalla ajoissa, sillä tekemistä riitti ennen tuntia: pyörän asetusten säätäminen, vedessä pidettävien tossujen oikean koon löytäminen sekä itse pyörän heivaaminen veteen. Veteen mennessä piti huomioida myös välimatka vierustoveriin käsiliikkeiden varalta.

Ohjaajan mikki ei toiminut tunnin aikana, mutta hänellä oli onneksi kuuluva ääni, eikä ongelma ainakaan liikkujan näkökulmasta haitannut. Yhteistä Sisäpyöräilyn kanssa oli musiikin tahtiin polkeminen sekä istualtaan että seisaaltaan. Polkemisen lisäksi teimme ylävartaloa kuormittavia liikkeitä, kuten vartalonkiertoa ja hauislihaksia kauhomalla vettä.

Vaikka pyörässä ei ollut säädettäviä vastuksia, niin polkeminen oli yllättävän raskasta veden alla. Nopeimpien kertosäkeiden aikana poljimme tahdissa seisaaltaan ja vedessä tuli melkein jopa kuuma. Ainoa negatiivinen puoli tunnissa oli vanhat kappaleet, jotka olivat vähän liiankin kuultuja. Yllättävien lämpötilojen keskellä Hydrospinning oli virkistävä pulahdus vesiliikunnan maailmaan.