Aloitin ryhmäliikuntatuntien testaamisen pari kuukautta sitten Kalliossa FIX Joogalla. Urheiluhallien tarjonnasta löytyy myös hot-versio Mäkelänrinteessä, jota lähdin keskiviikko-iltana testaamaan. Mäkelänrinteen hot-alueelle tulvi valoa suurista ikkunoista ja lämpimässä tilassa oleskellessa tuntui kuin olisi kesä.

Ohjelma oli vaihtunut viime käyntini jälkeen ja pidin siitä. Tällä kertaa asennot vaativat enemmän keskittymistä ja lihakset olivat koetuksella. Jousi-asennossa oltiin vatsa lattiaa vasten ja tartuttiin nilkkoihin selän takana. Jouseen pystyin, mutta käsilläseisonta jäi välistä. Tunnin lopussa rentouduimme selällä maaten salmiakkiasennossa jalkapohjat vastakkain. Ohjaaja kehotti jättämään päivän huolet salin ulkopuolelle ja keskittymään koko kehon rentouttamiseen.

Tällä kertaa minulle tuli hiki joogassa. En osaa sanoa johtuiko se hot-alueesta, asennoista vai tuntia edeltävästä 20 minuutin kävelystäni. Edellisen päivän kiireessä olin tiputtanut henkilökorttini Pasilaan ja sen haettuani, kävelin Pasilasta Mäkelänrinteeseen. Matka taittui yllättävän nopeasti ja ehdin syödä rahkan Mäkelänrinteen Uppopullassa aikani kuluksi. Kävely, jooga ja raikas ulkoilma saivat hymyn huulilleni kotimatkan ajaksi.