Vapaapäivä ja kello herättää aivan liian aikaisin. Ajatus joulun ja uudenvuoden herkutteluista saa minut silti liikkeelle ja kohta löydän itseni odottamasta bodybalance-tuntia Mäkelänrinteen urheiluhallilta. Joku muukin on ehkä ajatellut sulattavansa joulukinkut lanteilta, sillä tunti on täynnä ja joukossa on useita ensikertalaisia – ja tällä kertaa myös miehiä. Vaikka itse en ihan ensimmäistä kertaa mukana olekaan, on tauko venähtänyt sen verran pitkäksi että liikkeet vaativat täyden keskittymisen ja ne tuntuvat erityisen raskailta. Syytän liiaksi maistuneita joulun herkkuja. Vaikka toisaalta, joskus pitääkin herkutella, eiks pidäkin?

Tunnilla on helppo olla, siellä ei liikaa pingoteta vaan liikkeitä tehdään oman kunnon ja päivän fiiliksen mukaan. Joskus jalka nousee korkeammalle kuin aiemmin, toisinaan taas asentoihin ei meinaa taipua millään. Ohjaajan mukaan se on normaalia, sillä väsyneempi kroppa ja mieli eivät aina pysty parhaaseen suoritukseen. En siis ota stressiä, yritän vain nauttia!

Bodybalance nousee suosikkilistalla korkealle. Siinä yhdistellään joogaa, tai chiitä ja pilatesta ja musta tämä kombo toimii loistavasti. Ei pelkkää rauhallista hengittelyä, mihin olen joskus joogassa törmännyt vaan vaativia harjoituksia, tasapainoilua, kehonhallintaa ja liikettä sopivasti yhdistettynä. Loppurentoutus kruunaa tunnin, tuntuu että kiire on poissa. Tunnilla on mahtava vaikutus ja mietin miksi harjoitusväli pääsi venymään?

Kummaltakohan mä näytin harjoituksissa…?