Urheiluhallien tarjonnassa on kaksi erilaista Step-tuntia, noin kuukausi sitten kokeilemani Powerstep ja nyt arvioinnin alla oleva FIX Step. Powerstepissa harjoitellaan intervalleissa lihaskuntoa ja askelia vuorotellen, kun taas FIX Stepissä keskitytään askeliin ja tehdään lopussa lyhyt lihaskunto-osuus.

Jälleen ihailin Malmin salin viihtyvyyttä, kun asensin Step-laudan rohkeasti toiselle, hieman raskaammalle korkeudelle. Korkeamman tason huomasi nopeasti pohkeiden poltteesta, mutta pidin pintani enkä laskenut sitä tunnin aikana. Askelsarjat olivat suurimmaksi osaksi helppoja, mutta vaihtuvuuden sekä nopeuden takia, ne vaativat kuitenkin ajoittain keskittymistä. Teimme muutaman eri liikkeistä koostuvat sarjan, joita toistimme niin, että sarjan liikkeet tiivistettiin yhteen loppua kohden. Askelsarjat veivät noin 40 minuuttia tunnista, lihaskunto ja venyttely loput 10 minuuttia.

Powerstep ja FIX Step olivat kummatkin rankkoja jalkatreenejä, mutta kuitenkin erilaisia kokonaisuuksia. FIX Stepin ohjaajan loistava tyyli vetää tuntia sai treenaajat ylittämään itsensä. Kaikissa liikkeissä oli mahdollisuus niin helppoon kuin haastavampaankin versioon ja uskon että kaikki lähtivät hikisen onnellisina kotiin.