Tämä liiketaloustieteeseen liitetty sanonta tuli mieleeni, kun tein vaatehuoneessa mustien housujen kevätkatselmusta. Minulla on kolme vaatepuuta, jolle ryhmittelen mustat suorat housut. Tässä tarkstelussa puhumme ainoastaan suorista housuista, joissa ei ole yhtään stretchiä.  (Jos stretchaavat housut lisättäisiin alla olevaan kaavaan, emme enää puhuisi lineaarisesta yhtälöstä, vaan se olisi …  funktio???? Siis emme lisää tähän tarkasteluun stretchaavia housuja, koska se aiheuttaisi liian monimutkaisen tarkastelun.)

Sovitan jokaiset housut nähdäkseni, miten olen talvehtinut. Ensimmäiselle vaatepuulle menevät housut, joiden kohdalla totean: Kiitos ja Kunnia, Sopivat Kunnolla (myöhemmin ryhmä KKSK)

Toiselle vaatepuulle siirrän ryhmän Pitkien Yläosien Kanssa käytettävät housut (PYK), jotka ovat siis liian kireät käytettäviksi ilman peittävää yläosaa.

Kolmannelle vaatepuulle siirretään housut, joiden Vetoketju Ei Mene Kiinni (VEMK).

Katselmoidessani kehitin matemaattisen kaavan, jonka lopputulos kertoo, miten elämäntapoja on muutettava.

Jos toteutuu yhtälö KKSK > VEMK + PYK, tilanne on hallinnassa.

Jos taas KKSK < VEMK + PYK, tilanne on huolestuttava, ja siihen on puututtava.

Konkretisoidakseni lukijalle tilanteen sijoitan yhtälöön todelliset luvut.

Yhdistin sopiviin housuihin pepun peittävän pitkän paidan. Itseluottamuksen puutetta?

Viidet housut sopivat ongelmitta, kiitos ja kunnia!

Kolmet housut ryhmään Pitkien yläosien kanssa käytettäviä housuja (siis liian tiukat käytettäviksi lyhyen yläosan kanssa, mutta menettelee, kun takalisto ei näy).

Kolmet housut ihan liian tiukat, vetoketju ei mene kiinni. En enää tässä iässä yritä vetää vetoketjua kiinni sängyllä maaten.

Ei vaan nyt pitkä paita peittää samalla liian tiukat pikkupöksyt, jotka muuten näkyisivät pitkienhousujen alta.

Yhtälö toteutuu näin:

5KKSK < 3VEMK + 3PYK. Täysin sopivia housuja on siis vähemmän kuin sopimattomia ja/tai puutteellisesti sopivia yhteenlaskettuna eli 5 < 6. Tämä indikoi, että asiaan on puututtava.

Taloustieteitä opiskelleena uskon lukujen avulla tapahtuvaan argumentointiin. Viisi on vähemmän kuin kuusi eli sopivia housuja on vähemmän kuin liian pieniä tai ihan liian pieniä.

Tilanteeseen on useita ratkaisuja:

Ryhmäliikunta, kuntosali, uimahalli ja juoksulenkki.

Mieluiten näitä yhdistellen.  

Tai vaatekauppaan ostoksille ja keräämään aktiivisuusrannekkeeseen askelia. Liikuntaa sekin!

Siispä kevään kunniaksi Bodylle kyytiä!