Alkuvuodessa ja kaikkien rutiinien alkamisessa on se hyvä puoli, että samalla alkavat myös kaikki ihanat vesijumpat, joogat, pilatekset, aerobicit ja lempitanssahteluni burleski.

Heille, jotka eivät vielä tiedä niin paljoa burleskista:

  1. Kyllä, tämä on laji, jossa vaatteet vähenevät.
  2. Ei, tämä ei ole strippausta. Burleskissa ei olla koskaan kokonaan nakuna.
  3. Kyllä, tämä on hassunhauskaa ja hupaisaa.
  4. Ei, satunnaisesti eroottinen ei sulje pois hassunhauskaa.
  5. Kyllä, tässä pyöritellään niitä tasseleita.
  6. Ei, ei niissä tasseleissa mitään pyörittelymoottoria ole, ihan fysiikan laki hoitaa homman, siinä kun pompit ja hypit, niin väkisinkin kaikki paikat pomppii, hyppii ja pyörähtelee mukana.

Burleskia on monenlaista. Minun lempiburleskini on tanssillista, tarinallista ja kepeän tai syväluotaavan sanomallista, esittäjästään riippuen. Minulle yksi viikon parhaita iltahetkiä on tanssiryhmämme Shangri-La Showgirlsien keskiviikkoinen treeni.

Shangri-La Showgirlsejä meksikolaistunnelmissa ravintola Allotriassa 29.11.2014. Burleskiminä, Lucky Won der Bra, edessä keskellä.

Upeaa burleskissa on sallivuus, hyväksyminen ja näkökulma kauneuteen. Kaikki ovat kauniita juuri sellaisina, kuin he ovat. Juuri siinä koossa ja muodossa, jossa he ovat.

Yksi Suomen parhaita burleskiesiintyjiä ja –opettajia (ja toinen esiintyvän oppilasryhmämme vetäjistä) Tin Ker Bell tiivistää: “Burleski on liioittelun taidetta.” Ja ihmisen pitää totta vie saada liioitella välillä! Burleskissa voi laajentaa identiteettiään ja ilmaista itseään ilmeillä, eleillä, liikkeillä ja asuilla. Jos et ole vielä kokenut burleskia, tule katselemaan, kuuntelemaan ja ihastelemaan ystävänpäivänä 14.2.2014 Helsingin ravintola Kaisaniemeen Burlesque Blossoms -tapahtumaan!