U-shape -tasapainolauta on erittäin monipuolinen ja kokonaisvaltainen harjoitusväline tasapaino-, koordinaatio- ja lihaskuntoharjoitteluun. Voit käyttää lautaa oman kehon painolla tehtäviin harjoituksiin tai yhdessä kahvakuulan tai käsipainojen kanssa. Näin saat harjoittelusta haasteellisempaa.

Tässä muutama esimerkki, mitä voit tehdä laudan kanssa. Toista liikkeitä 3 x 1 min tai tee 15 toistoa / liike.

HELPPO

Kyykky: Aseta jalat laudan tasaiselle pinnalle leveään haara-asentoon. Tarkista polvet ja varpaat samaan suuntaan sekä jännitä vatsalihakset. Kyykkää alas ja pyri säilyttämään tasapaino, ylös tultaessa jätä polviin pieni koukku.

 

Punnerrus: Aseta kädet laudan sivuille, jätä polvet alustaan tai nosta ilmaan. Jännitä keskivartalon lihaksia, sekä säilytä vartalo mahdollisimman suorassa linjassa. Punnerra alas siten, että kyynärpäät tulevat 90 asteen kulmaan ja palaa alkuasentoon.

 

Tasapainoilu: Asetu laudan päälle. Siirrä painoa puolelta toiselle polvia joustaen. Voit tuoda kädet vartalon sivuille ja jatkaa tasapainoilua.

 

HAASTAVA

Etuheilautus: Asetu laudan päälle ja ota molemmilla käsillä kiinni kahvakuulasta. Polvista joustaen ja koko vartaloa käyttäen, liikuta kuulaa ylös ja alas isossa kaaressa. Säilytä keskivartalo tiukkana, sekä selkä suorana.

 

Kyykky + vipunosto sivulle: Asetu leveään haara-asentoon, polvet ja varpaat samaan suuntaan. Kyykkää alas selkä suorana ja vatsalihakset aktiivisena. Tee vipunosto yläasennossa nostamalla käsipainot sivuille olkapäiden tasolle.

 

Punnerrus + polvi: Aseta kädet laudan sivuille, jätä polvet alustaan tai nosta ilmaan. Jännitä keskivartalon lihaksia, sekä säilytä vartalo mahdollisimman suorassa linjassa. Punnerra alas siten, että kyynärpäät tulevat 90 asteen kulmaan, yläasennossa vedä polvi kohti saman puoleista kyynärpäätä.

 

Omaohjaaja Veera Malmivaara
"Olen toiminut liikunnanohjaajana Urheiluhalleilla noin 7,5 vuotta. Pääosin ohjaan ryhmäliikuntatunteja ja vedän muun muassa triathlon- ja juoksukursseja. Rakastan liikuntaa kaikissa muodoissa ja pyrin omalla esimerkilläni välittämään ihmisille liikunnan tuomaa hyvää oloa. Mikään ei ole sen parempaa kuin nähdä tunnilta hymysuin ja hyvällä fiiliksellä lähtevä asiakas!"