Kesällä on huikeaa, miten paljon uusia treenimahdollisuuksia lämpimämpi ilma ja loma sekä lisääntynyt vapaa-aika tuovat. Kokeilisinko rullaluistelua, maastolenkkeilyä, kaljakelluntaa (nojoo), puistojumppaa, järvessä vesijuoksua, suppausta, uimista jne.

Ne, jotka muutenkin harrastavat liikuntaa, ovat innosta puhkuen valitsemassa uusia kesäjuoksutamineita tai uimapukua.

Entä jos kuuluukin siihen joukkoon, joka toivoisi, että voisi käyttää vakituisesti peittävämpää vaatetusta? Kun rantakondis on jossain kaukana takana tai pitkällä edessä (nojoo).

Kesäisin olisikin ”tuhannen taalan paikka” kokeilla jotain uutta lajia, ihan vaan sen takia, että oppisi pitämään liikunnasta. Siitä omasta liikunnasta, siitä omasta lajista. Ilman että liikunnan harrastaminen olisi ”pakko” tai ”automaatio”. Ilman että liikunnan päämäärä olisi ”rantakondis” tai ”laihdutus” tai ”ihan vaan parempi kunto”.

Jos Sinun lajisi olisi intohimosi, asia jota ilman et voi elää? Jos liikunta olisi se asia, jonka tekeminen tuottaa lisää energiaa eikä vie sitä? Jos liikunta olisi yksi tapa nähdä maailmaa, yksi kulma elämänkatsomusta ja yksi osa itsetuntemusta? Todellinen intohimo on olemassa silloin, kun toteutat sitä päivä toisensa jälkeen ja olet vieläkin innoissasi siitä.

Ei ole sattumaa, että lähes kaikki liikunnan ammattilaiset korostavat liikkumaan lähtijää etsimään omaa lajiaan. Älä tyydy siihen, minkä muut valitsevat tai mikä on kaverisi mielipide. Älä tyydy siihenkään, mikä on personal trainerisi mielipide (sorry kollegat!). Älä tyydy siihen, mikä on valtavirran mielipide äläkä siihen, mitä media eniten mainostaa.

Tyydy siihen, mikä saa Sinut syttymään.

Silloin liikunta on ikuisesti matkassasi. Silloin voit rauhallisin mielin toteuttaa muitakin päämääriäsi, koska liikunta ei unohdu kuitenkaan. Toteuttaa muitakin intohimojasi, olivatpa ne henkisiä tai materialistisia. Kannattaa miettiä, onko oma tilanteesi tällä hetkellä:

  • keho ja mieli

vai

  • keho tai mieli

Kumpi on Sinusta parempi?

Kaikki liikuntatarjonnan viidakossa rämpivät rohkeasti etsimään omaa lajia. Ne, joilla se on jo löytynyt, onneksi olkoon. Ne, jotka suunnittelevat sitä hakevansa, onneksi olkoon. Ne, jotka ajattelivat aloittaa myöhemmin, onneksi olkoon. Kaikille se varmasti löytyy. Jos siihen löytyy tarpeeksi intohimoa ja motivaatiota. Jos se laji tekee Sinut onnelliseksi.

Menestyminen ei ole avain onnellisuuteen. Onnellisuus on avain menestymiseen. Jos pidät siitä, mitä teet, onnistut varmasti”    - Herman Cain

Ja koska haluamme ottaa kesällä myös rennosti, siteeraan loppuun Noste ja Protro -duon kertosäettä biisistä ”Kesäkuntoon 2020” (lausutaan räppityylilin =)

”Vaihdan treenit aurinkoon, vaikkei rantakondist oo, nautin kesäst ilman mallinvartaloo”