”Tärkeää ei ole se, mitä tapahtuu vaan se, miten siihen suhtaudumme.” (Goethe)

Kieltää, lopettaa, rangaista ja vähentää. Vai uskoa, toivoa, onnistua ja rakastaa?

Jokainen on joskus halunnut elämänsä olevan jollakin tapaa toisin. Jokainen on joskus halunnut muuttaa itsessään jotain. Jokainen on silloin valinnut tapansa toteuttaa ja tapansa suhtautua muutoksiin.

Kaiken onnistumisen takana on aina oma mieli. Kun uskot, että voit onnistua, olet jo pitkällä. Kumpi tuntuu helpommalta tavalta saavuttaa tavoitteesi: kieltäminen vai palkitseminen? Keskittymällä mahdollisuuksiin onnistuu.

Vertaa näitä:

  • Yritän aloittaa liikuntaharrastuksen vai aloitan liikuntaharrastuksen tammikuussa.
  • Painan vähemmän vai painan 60 kiloa.
  • Pitäisi tehdä jotakin vai liikun 2 kertaa viikossa tammikuusta alkaen.

Sinä valitset. Sinä päätät. Sinä toteutat.

Mahdollisuuksien tie?

Usein törmään liikunnanohjaajana tilanteisiin, joissa asiakas on sitä mieltä, että hänellä itsellään ei ole mahdollisuutta vaikuttaa tilanteeseensa. Milloin syy on puolisossa, milloin lastenhoidossa, milloin työssä (jep, usein) ja milloin anopissa (no ei usein). Suurin syy on melkein poikkeuksetta kiire. Ajanpuute. Vuorokaudessa ei ole tarpeeksi tunteja. Kellossa on liian vähän aikaa. Velvollisuudet pitää hoitaa. Koirat pitää pissattaa. Autot pitää katsastaa. Töistä ei voi olla pois (ei edes sairaana). Ja se anoppikin vielä….

Kaikkea muuta tulee helposti huollettua paitsi itseään. On hyväksi nähdä, kuinka tärkeitä me olemme muille mutta myös se, kuinka tärkeitä olemme itse itsellemme. Kukaan muu ei voi tehdä valintaa puolestasi. Kukaan muu ei järjestä sinulle aikaa. Kukaan muu ei liiku puolestasi. Eikä kukaan muu liikuta haarukkaa suuhusi (jollet ole pieni lapsi tai vanhus, mutta se onkin asia erikseen).

Aloita sillä, että laitat paperille 3 asiaa, jotka ovat sinulle hyvin tärkeitä. Oma Terveys? Ihmissuhteet? Ruokavalio? Ulkonäkö? Koti? Työ? Anoppi (no niin, taas se sitten ilmestyi tähänkin…)? Paino? Puolison terveys? Lapset? Maailmanrauha? Ympäristö? Rakkaus? Jotkut muut asiat?

Mieti tarkasti, miten voit vaikuttaa näihin asioihin? Jos teet itsellesi hyvää (esim. liikun enemmän tai muutan ruokavaliotani tai käyn virkistävällä matkalla tai luen mukavia kirjoja tai tapaan ystäviäni tai teen vähemmän töitä) niin miten se vaikuttaa tärkeisiin asioihisi? Jos lapset saavat virkeämmän äidin, koska äiti on muuttanut hieman ruokavaliotaan. Jos puoliso huomaa, että oletpas sutjakoitunut (eikä se ole pelkkä kohteliaisuus. Trust me, huomaat eron). Jos työkaverit huomaavat, että stressitasosi on laskenut (oletteko huomanneet, että Matti ei enää hakkaa kahviautomaattia joka aamu?). Jos treeniporukan kaverit huomaavat, että jaksat juosta lujempaa (ei juma, sehän teki maalin!). Jos sinä itse huomaat että voit kokonaisvaltaisesti paremmin vain siksi, että olet tehnyt itsellesi hyvää.

Vaikuttanut asioihin, joihin vain sinä voit vaikuttaa. Sinuun omiin asioihisi.

Infotaululta bongattua.

Ja loppuun tietysti mietelause. Koska ne ovat minulle tärkeitä… =)

Jos haluat tavata jonkun, joka pystyy korjaamaan minkä tahansa epämieluisan tilanteen, joka pystyy tekemään sinut onnelliseksi riippumatta siitä mitä muut sanovat tai uskovat, katso peiliin ja lausu tämä taikasana: ”HEI!” (Richard Bach)