BODYCOMBAT kiihdyttää Minna Degerstedtin salamannopeasti hurmostilaan. Taistelijan tahtoa vaativalla lajilla on ihan oma paikkansa sen myötä muunkin ryhmäliikunnan suurkuluttajaksi innostuneen kuntoilijan elämässä.

Rakkaus roihahti heti

Liikunta on ollut aina osa Minna Degerstedtin elämää. Vanhemmat, varsinkin isä, painottivat, että liikunnan ilo on paras lahja, jonka lapselle voi antaa. Siitä Minna on saanut sisarensa kanssa nauttia pienestä pitäen. Muun muassa jääkiekko, tennis ja yleisurheilu ovat pitäneet vauhtia yllä.

”Ryhmäliikunnan lumoa en ymmärtänyt. Asuin vuosia ulkomailla ja liikuntatuntien jälkeen innoissaan olleet työtoverit yrittivät saada minutkin mukaan. Vaikka innostun herkästi kaikesta uudesta, ohjatuille ryhmätunneille en suostunut lähtemään.”

Paluu Suomeen neljä vuotta sitten pisti Minnan ajatukset uusiksi. ”Mietin, miten jatkaisin liikuntaharrastuksia, mistä saisin kavereita ja hyvää mieltä. Muistan häkellyttävän hyvin, kun postiluukusta kolahti OmaLiikunta-lehti. Lueskelin sitä ja yhtäkkiä sain ahaa-elämyksen: BODYCOMBAT. Siinä oli laji, jota oli pakko päästä kokeilemaan.”

Turvallinen olo ammattilaisen ohjauksessa

Elävästi Minna muistaa myös ensimmäisen ohjatun BODYCOMBAT-tunnin: ”Ensimmäisen viiden sekunnin jälkeen olin aivan ihmeissäni, mitä keholleni tapahtuu? Onneksi ohjaaja oli koko ajan tilanteen tasalla ja otti sen hallintaansa. Tunsin olevani turvallisissa käsissä. Harjoitus jatkui ja jo ennen tunnin loppumista olin täysin varma, että olin löytänyt sen, mitä etsin.”

BODYCOMBAT on Minnan mielestä mahtava laji sille, joka haluaa haastaa itsensä. ”Energisessä ja vauhdikkaassa lajissa kehittyy nopeasti. Toisaalta tunnin teknisyys antaa mahdollisuuden jatkuvaan kehittymiseen ja aina vain kovempaan itsensä rääkkiin. Omia rajojaan pääsee rikkomaan toden teolla. Minulle BODYCOMBAT on tajunnan räjäyttävä harjoitus, tunnin matka irti arjesta ystävien ja ryhmänvetäjän innoittamina.”

Ystäviä, kannustusta ja onnistumisen iloa

Viikko-ohjelmaan tuli mukaan muun muassa spinning, vesiliikunnat, erilaiset kehonhuoltotunnit ja kuntosali. ”Voin nykyisin hyvin treenata 5-6 kertaa viikossa. Jos Vuosaaren kotihallilla ei ole sopivaan aikaan kiinnostavaa tuntia, jossain lähistöllä on. Vaihtoehdot löytyvät näppärästi, ja varausjärjestelmä on helppokäyttöinen.”

Ohjaajan merkitystä ryhmätunneilla ei voi Minnan mielestä korostaa liikaa. ”Se on määräävä. Hyvä ammattilainen huomioi aina myös ensikertalaiset, kysyy, rohkaisee, kannustaa ja korjaa virheet hienotunteisesti. Tunnilla kukaan ei koe epäonnistuvansa eikä liikkeitä tehdä sinne päin. Myös ryhmäläiset ovat aina valmiit auttamaan. Kaupanpäälliseksi ohjaajilta saa monenlaisia liikuntaa ja hyvinvointia koskevia vinkkejä.

Kaikissa paikoissa ja kaikilla ryhmäliikuntatunneilla saa myös tasalaatuisen hyvää ohjausta, vaikka tietysti henkilökemiat toimivat joidenkin ohjaajien kanssa muita paremmin. Tänne on kiva tulla, kun täällä käy tavallisia ihmisiä, perheettömiä ja perheellisiä vaikka koko perheen voimin”, toteaa itsekin vaativaa asiakaspalvelutyötä tekevä liikkuja.

Vauhtia ja energiaa -tunnit
Lisätiedot ja varaukset