Urheiluhallit Oy:n toiminta alkoi vuonna 1959. Ensimmäinen halleista, Helsingin Urheilutalo valmistui 1961. Sitä pidettiin aikoinaan Suomen ensimmäisenä modernina urheilutalona.

Helsingin kaupunki tuli Urheiluhallien enemmistöomistajaksi 1980-luvulla ja on ollut siitä lähtien yhtiön pääomistaja. Muita osakkaita ovat Urheiluopistosäätiö ja 13 lajiliittoa.

Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy ja Vuosaaren Urheilutalo Oy ovat osa Urheiluhallit -organisaatiota. Mäkelänrinteen Uintikeskuksen pääomistaja on kaupunki ja muita osakkaita ovat Suomen Uimaliitto ja Urheiluopistosäätiö. Vuosaaren pääomistaja on myös Helsingin kaupunki ja muina osakkaina urheiluseuroja, yhdistyksiä, asunto-osakeyhtiöitä ja yksityishenkilöitä.

Urheiluhallien organisaatioon kuuluu siis kahdeksan monipuolista sisäliikuntaa tarjoavaa hallia. Asiakaskäyntejä on vuodessa noin 2,6 miljoonaa.

Kaupunginhallitus nimeää enemmistön Urheiluhallien hallituksen jäsenistä. Yhtiö noudattaa kaupungin antamia konserniohjeita ja eettisiä periaatteita sekä tekee yhteistyötä liikuntaviraston kanssa.

Kaupunki tukee uimalipun hintaa. Pienemmissä halleissa tuen osuus on suurempi. Niissä uinnin kertamaksu olisi ilman kaupungin tukea jopa 10 euroa.

FIX on tuotenimi, jonka sisällä Urheiluhallit tarjoaa kuntosalipalveluja ja ohjattua liikuntaa. FIX Liikuntakeskukset toimivat uimahallien yhteydessä. Palvelut tuotetaan omakustannusperiaatteella.