Kuva: Sebastian Dannberg

Saara Tirrosen kalenterista löytyy aina merkintöjä ryhmäliikuntatunneista. Ne hän kirjaa paikoilleen sopiviin kohtiin viikoksi tai kahdeksi eteenpäin. Ryhmäliikuntatunti pari kolme kertaa viikossa on osa Saaran arkea vuodenajasta riippumatta. Kesän hän liikkui Superkortilla, muulloin joko 20 kerran tai kolmen kuukauden kortilla.
Kontulasta tuli Saaran kotihalli reilu vuosi sitten hänen muutettuaan parin kilometrin päähän Myllypuroon. Kotoisa pieni liikuntapaikka miellyttää häntä ja sieltä löytyy riittävästi omia lempitunteja. Niinpä Saara lähtee nykyisin harvoin muille halleille.
Tunneista ykkössuosikit ovat kehon liikkuvuutta, voimaa ja oman kehon hallintaa kehittävä Bodybalance sekä FIX-perustunti, jossa jokainen voi säätää harjoittelun tehoa oman kuntonsa mukaan. Tunneilla käykin kaiken tasoisia ja ikäisiä liikkujia.

Ryhmäliikuntatunti on omaa aikaa

Suosikkitunneillaan Kontulan kotihallissa Saara käy säännöllisesti, usein aamupäivisin, sillä hän tekee vuorotyössä paljon iltavuoroja.
”Silloin on yleensä hyvin tilaa ja päivä käynnistyy mukavasti. Tuntia varten ei tarvitse pukeutua eikä meikata. Nautin helppoudesta ja rentoudesta. Käyn tunneilla yksin. En tarvitse lähteäkseni kaveria. Vaikka olen ryhmässä, liikuntatunti on minulle ihanaa omaa aikaa. Toki ryhmissä tulee aina ajan myötä mukavia moikkaustuttuja.”

Joskus vaihtelu virkistää

Silloin tällöin Saara käy vaihtelun vuoksi muun muassa Core & Venyttely -tunnilla ja FIX Joogassa. Viime aikoina hän on käynyt satunnaisesti Malmin ja Kallion halleissa kokeilemassa FIX Fiilistä, Body & Corea ja Niska & Selkä -tunteja.
”Ohjaajan persoona vaikuttaa myös jonkin verran valintoihini. Minulla on suosikkiohjaaja, jonka eri tunneilla käyn mielelläni, vaikka kaikki ohjaajat ovat kyllä mukavia ja kannustavia ammattilaisia.”
Urheiluhallien vakioliikkuja Saarasta tuli neljä vuotta sitten, kun hän tutustui silloiseen lähihalliinsa Mäkelänrinteeseen. Sitä ennen hän kävi opiskelijaliikunnassa. Saara on liikkunut koko ikänsä, ja teini-ikään saakka hän oli telinevoimistelija. Täysi-ikäisenä alkoi yhä ryhmäliikunnan rinnalla jatkuva joogaharrastus.