Kurssit

Triathlonkurssille keväällä osallistunut Marjo Kekki pitää kaikesta liikunnasta; juoksusta, pyöräilystä, hiihdosta ja uinnista. Aiemmin hän kuntoili eniten juoksemalla, muutama puolimaraton ja neljä maratoniakin ovat takana. Kun erään juoksukesän jälkeen jalkaan tuli rasitusvamma, hän päätteli, että kun harrastaa liikuntaa monipuolisesti, eivät vammat iän kertyessä niin helposti iske.

Marjo sanoo löytäneensä liikunnan ilon vasta aikuisiällä. Hän valitsee lajin vuodenajan mukaan. Talvella on hiihto suosiossa ja luistelutyylillä mennään. Talven iloihin kuuluu myös lumilautailu, jonka Marjo opetteli, ihan vaan poikansa harrastuksen myötä.

Kesällä viehättävät pyöräily ja uinti. ”Olin viime kesänä Hämeenlinnassa Vanajavesi-uinnissa. Avovesiuinti on mahtavaa!”

Marjo oli aiemmin osallistunut Urheiluhallien uintitekniikkakurssille, joten hänellä oli oppia vapaauinnista. Kokemus, osaaminen ja innostuminen karttuivat kevään triathlonkurssin uintiosuuksissa.

Mökkilomalla triathloniin

Kesänviettopaikassaan Luopioisissa hän osallistui ensimmäiseen triathloniinsa. ”Silloin tapahtuma oli vielä pieni, jollakin oli jopa lastenistuin pyörässä kiinni”, hymyilee hän ensikokemukselleen. Nyttemmin tapahtuma on kasvanut. Sinne Marjo tänäkin vuonna menee, sillä nähtyään viime Oma liikunta -lehdessä ilmoituksen triathlonkurssista, hän innostui saamaan lisää oppia jokaisessa kolmessa lempilajissaan.

”Olen tavoitehakuinen liikkuja”, hän kertoo. ”Säännöllisyys, hyvät ohjeet ja opetus on motivoivaa. Kurssissa tykkäsin siitä, että on tietty aika, paikka ja tieto, mitä tehdään”, luettelee nainen, jonka seuraava etappi on Vantaan Triathlonin perusmatka. Marjolla on tahto kehittyä harrastamissaan lajeissa. Hän kertoo nauttineensa siitä, että kurssilta sai kotiläksyjä. ”Ennen sitä vaan kävi pyöräilemässä, vähän uimassa. Nyt oli kotitehtävänä liikkua kurssitapaamisten lomassa.”Hän pitää myös massatapahtumista, sillä niissä on samanhenkisiä osallistujia. Juttua itseä ja muita innostavista lajeista riittää ja ”syntyy hyvä flow!” Nainen ei kuitenkaan tunnustaudu kilpailuhenkiseksi, tavoitteleepa onnistumisia lähinnä itsensä kanssa.

Treenit aamutuimaan tai iltamyöhään

Perheenäitinä Marjo kokee haastavaksi löytää aikaa omalle kuntoilulle. Hän on kuitenkin ratkaissut asian mutkattomasti niin, että hän liikkuu, kun se sopii perheen ohjelmaan: ”Aamulla aikaisin pyöräilemään tai uimaan avoveteen, kun aurinko kesällä laskee!”

Marjo hankki ensimmäisen maantiepyöränsä pari vuotta sitten. Pitkiä matkoja treenatessaan hän on Helsingin Vuosaaressa asuvana löytänyt reitin Porvoon suuntaan.”Intervallia Immersbyssä, reitti Sipoonrannan suuntaan ja kaiken päälle luontoelämyksiä!”

”Maantiepyöräily on minulle melko uusi tuttavuus”, tunnustaa Marjo ja kokee kaipaavansa opetusta lajiin. ”Treenaamistahan se vain vaatii”, hän toteaa ja jatkaa, että kurssiosallistuminen on tuonut uskallusta sanoa ääneen ”Tour de Helsinki, jos siihen sittenkin tänä vuonna lähtisi!”

FIXin triathlonkurssin pituutta hän piti sopivana ja on erittäin tyytyväinen opetukseen. ”Kiitokset siis Sebastianille, Veeralle ja Katjalle.” Triathlonissa Marjoa viehättää se, että voi yhdistää omien lempilajiensa treenaamisen ja asettaa itselleen kehittymistavoitteita. Marjo esittääkin toiveen jatkokurssista. Hän on huomannut, että nyt on triathlonboomi: ”Osallistujia varmaan löytyisi.”