Jokereiden joukkueesta löytyy tulevaksi NHL-lupaukseksikin jo nostettu Teuvo ”Teukka” Teräväinen. Odotukset eivät kuitenkaan tunnu taakalta. Kaiken takana on jo lapsena syntynyt halu tulla hyväksi jääkiekkoilijaksi.


Iloa ja yhdessäoloa kavereiden kanssa

Jääkiekko on aina ollut selkeä osa Teukan elämää. Lapsuuden salibandyharrastus vaihtui kiekkokoulun innoittamana jääkiekkoiluksi, ja sillä tiellä ollaan edelleen – hyvin vahvasti. ”Olen pienestä pitäen tykännyt pallopeleistä. Niissä iso juttu on ilo ja yhdessäolo kavereiden kanssa. Totta kai se kasvattaa myös kilpailuhenkeä ja liikunnallisuus paranee. Mutta itselle tärkeää on ollut se, että joukkueessa on paljon kavereita ja on ollut aina kiva päästä pelaamaan. Se on ollut ennen ammattilaisuutta tärkeää.”

Jääkiekkoilijaksi ei tulla itsestään

Jos haaveilee ammattilaisjääkiekkoilijan urasta, täytyy olla tahtoa saavuttaa tavoitteita. Aamutuimaan ennen Jokereiden treenejä UH Mäkelänrinteen kahviossa istuukin realistisesti tulevaan suhtautuva nuori mies. ”Mikään ei tule itsestään!” Teukka nauraa. ”Pitää olla halu tulla jääkiekkoilijaksi, halu treenata ja kehittää kroppaa.” Hyvä jääkiekkoilija on hänen mukaansa silti ensisijaisesti tehty taidosta ymmärtää peliä. ”Ensin tulee pääkoppa, pelinlukutaito. Seuraavaksi tärkeintä on luistelu. Sen on oltava sulavaa, ja on oltava luisteluvoimaa.”

Lempilajit

Teukka käy jääkiekkoilun rinnalla Mäkelänrinteen urheilulukiota. Kuusi treenipäivää viikossa on paljon. Jääkö silloin aikaa elää normaalia elämää? ”Kyllä minä tykkään nähdä kavereita, käydä Mäkelänrinteessä vesijuoksemassa ja kesäisin pelata golfia, ettei ihan kaikki aika mene jääkiekkoon. Pidän siitä, minkälaista elämää elän. Jos on aina halunnut pelata jääkiekkoa, tämä tuntuu oikealta. Ensimmäinen kerta liigajoukkueen mukana tuntui ihan mahtavalta – siltä että tekee sitä, mitä haluaa.”

Suuntana Chicago

Teräväinen on varattu Chicago Blackhawksien organisaatioon. Pohjois-Amerikka kutsuu ehkä muutaman vuoden päästä. Isot pelit ja pelien tuomat haasteet eivät kuitenkaan nuorta kiekkoilijaa kauhistuta. ”Toki isojen pelien alla on pientä jännitystä ilmassa, mutta niin pitääkin olla. Siitä tulee ylimääräistä kipinää.” Kovan treenaamisen kautta on mahdollista avata ovia isommille kentille. ”Tässä vaiheessa ei enää voi kamalasti oppia tajuamaan peliä paremmin. Nyt vaan pitää pärjätä!” Teukka nauraa.