Ilokseni voin todeta, että liikuntapalvelujemme suosio jatkaa kasvuaan ja vuosittaiset kävijämäärät hipovat jo 2,5 miljoonaa. Tämä on hieno osoitus onnistumisesta tärkeimmässä tavoitteessamme eli pääkaupunkiseutulaisten aktivoinnissa liikunnan pariin mahdollisimman laajalti. Jotta voimme jatkossakin vastata suurempaan kysyntään, pyrimme kehittämään palvelujamme entisestään luomalla uusia palvelumuotoja erilaisille kohderyhmille. Monipuolinen tarjonta ja ystävällinen asiakaspalvelu eivät kuitenkaan pelkästään riitä pitämään asiakkaitamme tyytyväisinä. Tilojen viihtyvyys ja toimivuus ovat myös tärkeitä tekijöitä, ja niiden varmistamiseksi liikuntatilojen kunnossapidosta tulee huolehtia aktiivisesti päivittäin. Lisäksi aika ajoin on tarpeen tehdä suurempia peruskorjauksia, jotta rakenteet ja materiaalit pysyvät kunnossa.


Uudistunut Vuosaari peruskorjaus valmistuuVuosaaren urheilutalon uusi laajennusosa (4300 m2) vihittiin käyttöön keväällä 2011, minkä jälkeen urheilutalon vanha puoli on ollut peruskorjaustyömaana. Remontti valmistui suunnitellusti kesäkuun lopussa, ja kaikki palvelut saadaan asiakkaiden käyttöön syyskauden alusta alkaen. Tervetuloa siis tutustumaan uusittuihin tiloihin ja laajaan palvelutarjontaan! Vuosaaren laajennus ja peruskorjaus täydentävät erinomaisesti Helsingin uimahalliverkostoa tuomalla samalla uusia vesiliikunta- ja ryhmäliikuntamahdollisuuksia.

Malmin uima-allaspuoli peruskorjaukseenMalmin uimahallin pitkään odotettu allastilojen ja vedenkäsittelytekniikan peruskorjaus pääsee vihdoin alkamaan. Työt aloitetaan kesän aikana purkutöillä, jolloin hallia ei valitettavasti ole ollut mahdollista pitää auki edes osittain, mutta kuntosali avataan 12.8. ja syyskuun alusta alkaen ohjattu liikunta pääsee käyntiin. Peruskorjaus kestää noin vuoden, ja sen aikana Malmin uintiasiakkaat voivat käyttää lähialueiden muita halleja. Uimahallin korjaus tulee todelliseen tarpeeseen, sillä se on VTT:n ylläpitämän uimahalliportaalin mukaan ollut Suomen suosituin uimahalli vesipinta-alaan suhteutettuna. Peruskorjauksen yhteydessä toteutettavien allastilamuutosten myötä pystymme tarjoamaan entistäkin paremmin liikunnan iloa kaikille ikäryhmille, vauvasta vaariin.

Sertifikoitu ympäristöohjelmaSamalla kun tiedostamme, että uimahallit ovat suhteellisen suuria energiankäyttäjiä, koemme velvollisuudeksemme olla mukana ilmastotalkoissa ja minimoida eri muodoissa tapahtuvan energiankulutuksen. Olemme jo vuosikausien ajan pyrkineet optimoimaan lämmön, sähkön ja energiankulutuksen mahdollisimman vähäiseksi. Lisäksi viimeiset kaksi vuotta olemme rakentaneet Ekokompassi -ympäristöohjelmaa, jossa tärkeimmiksi tavoitteiksi asetimme sekajätteen määrän puolittamisen ja vedenkulutuksen vähentämisen. Keväällä 2013 ympäristöohjelma on auditoitu hyväksytysti ulkopuolisen tarkastajan toimesta, ja olimme ensimmäinen taho uimahalliympäristössä. Tästä lisää sivulla 18.

Niin kuin me huolehdimme tilojemme kunnosta, jokaisen meistä on hyvä vaalia omaa terveyttään liikkumalla riittävästi. Meiltä löydät siihen mieluisan lajin, joten kannattaa tutustua laajaan tarjontaamme.

Kohti parempaa kuntoa

Pekka Laitinen
toimitusjohtaja