FIX Liikuntakeskusten 20 vuoden taipaleeseen mahtuu monenmoista kävijää ja tarinaa. Pyysimme asiakkaitamme kertomaan omansa ja pääsimme kurkkaamaan aitoihin kokemuksiin liikunnasta, kiitos siitä. Poimimme tähän muutamat tarinat satunnaisesti – toivottavasti saat näistä intoa myös omaan liikuntaasi!

”Lapsena ja nuorena en ollut ollenkaan liikunnallinen. Noin 25-vuotiaana sain herätyksen: kävin ensin Mäkelänrinteessä uintitekniikkakurssin, sitten siirryin vesijumppiin, sieltä ohjattuihin jumppiin ja lopulta kuntosalille. Säännöllinen liikunta on ollut osa elämääni jo kymmenen vuotta ja olen nykyään paljon tyytyväisempi itseeni ja kehooni. Kiitos siis FIX-keskuksille tarjonnasta, jonka äärellä jokainen tuntee olonsa tervetulleeksi!”

”Tuoreena kävijänä rakastan sitä, että kaikki ovat tervetulleita ja FIX on paikka hyvälle ololle ulkonäköön ja kokoon katsomatta.”

”Muutto uuteen kaupunkiin tuo muutoksen myös liikuntatottumuksiin. Uuden liikuntapaikan löytäminen saattaa olla hyvinkin hankalaa ja aikaa vievää. Minulle suositeltiin useita eri vaihtoehtoja, joita kävin kokeilemassa, mutta mikään ei tuntunut omalta. Viime alkukeväästä kävin töiden jälkeen Töölön Urheilutalolla uimassa. Hetken uituani kiinnitin huomioni matalaan päätyyn kerääntyviin ihmisiin. Oli alkamassa hydrobic-tunti.
Seurasin uidessani tuota tehokkaan näköistä vesiliikuntatuntia, josta paistoi läpi osallistujien tyytyväisyys ja liikkumisen ilo. Kotiin lähtiessäni kyselin liikuntatunneista. Olin ällikällä lyöty laajasta tarjonnasta kaupungissa. Lähdin hallilta 6 kk:n kortti taskussa ja hymy huulilla. Kokeilemalla olen löytänyt itselleni uusia tunteja ja liikuntamuotoja. Ohjaajat ovat ammattitaitoisia, innostavia ja aitoja ihmisiä, jotka tuntuvat tekevän työtään sydämellään. FIX-tunneilla tunnen rakastuvani liikuntaan joka päivä uudestaan.”

”Tutustuimme neljä vuotta sitten. Aluksi suhteeni FIX Vuosaareen oli satunnaista tapailua, innostusta ja sen laantumista, kunnes osuin ryhmätunnille, joka kolahti. ”Tee niin kuin Sinusta tänään tuntuu, kuuntele kehoasi. Jos se tarvitsee rauhallisempaa menoa, niin älä kuormita – jos virtaa riittää, niin haasta itsesi!” Ensimmäisen yhteisen vuotemme aikana kasvatin peruskuntoa ja pudotin raskauskiloja. Sitten siirryin lihasvoiman ja kestävyyden parantamiseen uusien lajien kautta.
Yritysten ja onnistumisten kautta tapailu muuttui pysyväksi suhteeksi. Jos vielä vuosi sitten teki mieli tiukimpien tuntien lopulla lähteä kotiin, niin nykyään ”jaksaa, jaksaa” ja pääsen kunnolla vauhtiin viimeistään viimeisen vartin aikana. Parasta suhteessamme on monipuolisuus, helppous, rentous ja myönteinen asenne.”

”Aloitin salilla käynnin Helsinginkadulla 1995. Aluksi se tuntui niin ”miesten” lajilta, mutta myöhemmin huomasin, että sain ystäviä ja neuvojia siellä. Pikku hiljaa paikastani tuli kuin toinen koti. Keksimme salikavereiden kanssa yhteisiä vapaa-ajan menojakin: illanistujaisia, nyyttäreitä, tietokilpailuja… Meillä oli sellainen perheen tuntu, treenasimme yhdessä. Ei mitään pieniä piirejä, vaan huomioimme kaikki. Se oli sitä yhtenäisyyttä jonka me loimme yhdessä. Kannustimme jatkuvasti toisiamme.”

”Olin 15-vuotias vuonna 1999, kun kaverini soitti eräänä arki-iltana tulisinko hänen kanssaan kokeilemaan aerobicia. En ollut aikaisemmin ollut jumpassa ja muutenkin olin hyvin epäliikunnallinen. Lähdimme Malmin FIXille. Muistan ohjaajan iloisuuden ja tervehdyksen ”edelleen Salmisen Jonna”. Tunti oli haastava, mutta sen verran hauska, että jäin koukkuun. Nyt vesijuoksu ja kuntosali ovat vieneet mennessään. Tästä tunnista alkoi kuitenkin liikunnallisempi elämäntyyli, josta tuli elämäntapa ja pieni riippuvuus.”

”Muutin 10 vuotta sitten Porvoosta Helsinkiin. Serkkuni asui jo Helsingissä ja puhuin aina hänelle, kuinka halusin Hesan ”sykkeeseen”. Hänen mielestään tosin kukaan ei puhunut sillä tavalla. Monen muuton jälkeen päädyin asumaan Siltamäkeen ja etsiessäni sopivaa kuntosalia löysin FIXin. Kävillä välillä ”vieraissa”, mutta palasin taas takaisin. En ole aikaisemmin käynyt samanlaisessa nostalgisessa paikassa, missä käy ihmisiä vauvasta vaariin. Samanlaista tunnelmaa ei löydy muualta Helsingistä eikä Porvoosta!”

”Ensin jumpataan kunnolla ja sitten vielä uidaan. Kaiken kruunaa saunan lauteilla istuminen rupattelun kera. Keskustelun aiheet ovat moninaiset, välillä vakavampaakin. Joka kerran jälkeen on ihana olo – keho ja mieli on rentoutunut. Seuraavaa kertaa jo odotan…”

”Aloitin kuntosalin ensi kertaa elämässäni Urheilutalolla 1997. Olin jo lähes nelikymppinen ja kynnys oli korkealla. Mutta kremppaa oli, ja kova motivaatio. Ihana ohjaaja teki ohjelman ja neuvoi väsymättä kädestä pitäen. Vuosi on muistissa, koska loppusyksystä tapasin mieheni ja hän oli vaikuttunut saliharrastuneisuudestani. Sali on sittemmin vaihtunut, mutta FIXiin palasin vuosien jälkeen ryhmäliikunnan vuoksi.”

”En harrastanut ennen lainkaan liikuntaa. Ylipainoisena kynnys lähteä julkisesti liikkumaan oli valtavan suuri! Kun rohkaistuin menemään FIXiin ekaa kertaa, tuntui heti siltä, että vuosikausien jahkailu on ohi. Siellä me yhdessä liikutaan, lihavat ja laihat, nuoret ja vanhat. Ja koskaan ei tunnu siltä, että kukaan kuuluisi sinne yhtään vähempää!”