Suomen koripallomaajoukkue pelasi itsensä viime vuonna lukuisten suomalaisten sydämiin tekemällä historiaa ja etenemällä ensimmäistä kertaa MM-kisoihin. Nyt Susijengi valmistautuu kolmanteen peräkkäiseen EM-lopputurnaukseen ja harjoittelee myös Urheiluhallien tiloissa.

Suomen Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén on vieläkin vaikuttunut siitä, että Suomesta lähti lähes 10 000 fania kannustamaan maajoukkuetta Espanjan MM-kisoihin.

”Koripallon arvokisoissa ei ole koskaan aiemmin nähty vastaavaa. Myös tapa, jolla Susijengi-fanit esiintyivät, teki suuren vaikutuksen ja herätti myös kansainvälistä ihastusta. Porukka oli kollektiivista iloa täynnä, ja fanit kannustivat joukkuetta upeasti vaikeillakin hetkillä”, Walldén kiittelee.

Hän uskoo, että suomalaisessa kannattajakulttuurissa ollaan siirtymässä uuteen aikakauteen. Jalkapallomaajoukkueella on jo pidemmän aikaa ollut upeat fanit ja viime vuonna myös lentopallon MM-kisoissa oli suomalaisfaneja sankoin joukoin.

Tähtäimessä EM-lopputurnaus

Vaikkei Suomen joukkuetta nähty MM-kisojen jatkopeleissä, kisojen anti jäi reilusti plussan puolelle.

”Oli mahtavaa, että Susijengi pääsi testaamaan kykyjään MM-tasolla. Itsensä haastaminen ja jatkuva oppiminen ovat maajoukkuetoiminnassamme keskiössä. Kokemuksien pohjalta on hyvä valmistautua kolmanteen peräkkäiseen EM-lopputurnaukseen, joka pelataan Ranskassa syyskuussa”, Walldén toteaa.

Kesäkuussa pelaajat aloittivat omatoimisen, yhteisen harjoittelun. Heinäkuussa tahti tiivistyi ja alkoi varsinainen maajoukkueleiritys, joka valmistavine maaotteluineen jatkuu syyskuun alkuun ja EM-kisojen käynnistymiseen saakka. Sitä ennen, elokuussa, Susijengi ehtii kohdata hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan Tampereella ja Ukrainan Helsingissä.

Koripalloilija tarvitsee kuntosalin

Koripallolla on upea valmentautumiskeskus, Susi Training Center, Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla. Susijengi vietti osan kesästä siellä, mutta käyttää yhä myös Urheiluhallien tarjoamia tiloja Pasilassa ja Mäkelänrinteessä.

”Molemmissa on isot kentät turva-alueineen ja kuntosali samassa yhtey­dessä. Koripallokentän ja kuntosalin yhdistelmä on ratkaiseva, kun mietitään maajoukkueen valmistautumispaikkaa. Urheiluhallit on tarjonnut maajoukkueellemme lisäksi varastotilaa sekä huoneita hoitohenkilökunnalle”, Walldén kiittelee.

Olosuhteet valmentautumiselle ovat olleet sen verran hyvät, että joukkue on treenannut Urheiluhallien tiloissa jo yli kymmenen vuoden ajan.