”Voisi sanoa, että sulkapallossa on matala kynnys aloittaa, mutta korkea kehittymispotentiaali.”

Antti Mäki-Fränti käy säännöllisesti Töölössä pelaamassa sulkapalloa pikkuveljensä ja kaverinsa kanssa. Kolmikolle harrastus on loistava tapa viettää aikaa yhdessä, kisailla keskenään ja kehittyä lajissa.

Koulun liikuntatunneilla sulkapallo ei iskenyt lajina vielä mitenkään erityisesti. Muutos tapahtui, kun Antti Mäki-Fränti päätyi kokeilemaan pikkuveljen ja kaverin sulkapalloharrastusta. ”Päätin käydä katsomassa, onko se kivaa, ja Töölö oli tuttu paikka uinnin kautta.” Vuorolla pelataan vapaammin säännöin: vähän leveämmät rajat antavat tilaa juosta, ja lyhyemmät vuoronvaihdot pitävät pelirytmiä yllä. Salissa jokaisella on oikeus pelata niin kuin parhaalta tuntuu. Tälle kolmikolle nämä säännöt toimivat ja peli rullaa. ”Meillä on mukana sopivasti pientä uhoa, mutta kuitenkin hyvässä hengessä”, Antti nauraa.

Monipuolinen sulkapallo on helppo laji aloittaa
”Sulkapallo on siinä mielessä hyvä laji, että se on helppo aloittaa. Pieni pallottelu ei vaadi paljon teknistä osaamista. Kehityksen kuitenkin huomaa helposti. Nyt saa jo kiinni sellaisia palloja, mitkä alussa tuntuivat mahdottomilta. Voisi sanoa, että sulkapallossa on matala kynnys aloittaa, mutta korkea kehittymispotentiaali”, Antti summaa. Lisäksi menestys on kiinni monesta asiasta: nopeampi pelaaja puolustaa paremmin, mutta toinen voi kompensoida tarkemmilla lyönneillä. Hyvinkin erityyppiset ihmiset pärjäävät tässä lajissa.

Liikkeelle lähtö kannattaa
Tästä porukasta voi kuka tahansa ottaa mallia: kerää hyvät kaverit kasaan ja varaa vuoro. Päivävuorot ovat edullisempia, lisäksi opiskelijoille ja senioreille on omat alennetut hintansa. ”Töölö on paikkana kiva, henkilökunta on mukavaa ja opiskelijalle pelivuorot ovat hyvän hintaiset. Ei oikeastaan ole mitään syytä mennä muualle.” Jos vähänkin suunnittelee liikkumisen aloittamista, kannattaa muistaa sen vaikutukset: ”Ei tarvitse kuin miettiä, miten hyvältä liikunnan jälkeen tuntuu! Vaikka helposti käy niin, että kun liikuntaa jää pois pidemmäksi aikaa, ei edes tajua sen aiheuttamaa pöhnäistä oloa. Mutta sitten kun lähtee taas liikkeelle, tulee se wow, että musta tuntuikin näin hyvältä!”