Kuva: Urheiluhallit

Ensimmäisellä kerralla paikalle saapuu jännittyneen näköisiä kasvoja. Alkujännitys karisee nopeasti ja kurssikerran päätteeksi osallistujia hymyilyttää – harjoitukset sujuivat hyvin ja olo tuntuu voittajalta.

Juoksukursseja ohjatessani näen onnistumisia ja oivalluksia. Moni osallistuja ihmettelee, miksi kukaan ei ole aiemmin sanonut, että vauhdin on oltava alkuun maltillinen. Rauhallinen startti varmistaa, että keho ehtii tottua juoksuun, jolloin siitä tulee mielekäs tapa kasvattaa kuntoa. Jokaisen asiakkaan tekniikka tarkistetaan heti kurssin alussa ja tekniikkaharjoitteita tehdään myös pitkin kurssia.

Muutama viikko ennen kurssin päätöstä juoksu alkaa tuntua entistä mukavammalta. Moni sanoo, että ei olisi ikinä uskonut, että juoksu on kivaa. Tavoitematkan lähestyessä jännitys alkaa tiivistyä. Matka menee lopulta hyvin ja kurssin jälkeen harrastus voi jatkua – innostuneen ja onnistuneen juoksun jälkeen olo on huikea. Ryhmässä juokseminen antaa voimaa myös huonoina päivinä, huono sää tai haastava työpäivä unohtuu yhdessä treenatessa. Tervetuloa mukaan juoksukursseille!

FIX vastaava Katja Kärki