”Ryhmään on aina kiva mennä. Ei tarvitse suunnitella mitään, kun ohjaaja tekee työnsä ammattitaidolla.”

FIX Liikuntakeskuksissa on niin leveä lajivalikoima, että kun lähtee rohkeasti kokeilemaan jotain uutta, löytää varmasti omaan tekemiseensä uusia ajatuksia ja haasteita. Näin on käynyt myös Hanna Hyypiälle, jonka lajikokeiluista jumppaviidakossa saadaan lukea Omaliikunnan blogista.

Hanna Hyypiästä on tullut viimeisen kuuden vuoden aikana todellinen aktiiviliikkuja. Sysäyksen sille antoi iso elämäntaparemontti ja yli kolmenkymmenen kilon karistus keholta. Vesijumpasta alkanut liikkujan tie on johtanut jumppaviidakon halki nykyisiin suosikkilajeihin; voimailun pariin FIX Tehon Sykkeessä, kahvakuulassa, Bodycombatissa ja kuntosalilla sekä lempeisiin jooga- ja Bodybalance -tunteihin. ”Lajivalikoima on elänyt kokeilujen kautta. Esimerkiksi Bodypump on vaihtunut kuntosaliin, vaikka aiemmin sanoin, että siellä minä en kyllä ala käymään.”

Alkuun Hanna kävi lähinnä Vuosaaressa ja Kontulassa. ”Pidin Mäkelänrinnettä suurena ja ammattilaisten treenipaikkana, kuten moni muukin. Siksi vierastin sitä pitkään. Vuosi sitten löysin kuitenkin siellä ohjattavat teho- ja voimatreenit ja huomasin, että kivaa väkeä ja ihan tavallisia kuntoilijoitahan Märskyssäkin käy.”

Harjoittelussa oltava haastetta
Superkortilla harjoittelu sopii ryhmäliikunnan suurkuluttajalle. ”Kun kaikkea ei ehdi, paljon kivaa tekemistä pitää karsia pois. Nyt kun harjoittelen systemaattisesti, kaikille tunneille on joku syy. Toisaalta, en tähtää mihinkään kilpailuihin, joten minulla on vapaus valita ja teen kaiken vain itselleni. Mutta haastetta pitää harjoittelussa olla.”

Liikunta täyttää Hannan kalenteria kuutena päivänä viikossa. Sunnuntai on lepopäivä ja yksi viikko kuukaudessa kevyempää harjoittelua. ”Ajan löytyminen ei ole aikuistaloudessa ongelma. Olen aamuihminen, joten treenaan mielelläni myös ennen töihin menoa.”

Kokeilemalla löytää
Ei ole montaa ryhmäliikuntalajia, jota Hanna ei olisi FIXissä kokeillut. ”Täällä on kiva testailla, koska ohjaajat huomioivat tunneilla aina ensikertalaiset. Se pitää vain rohkeasti sanoa. Jokainen on ollut joskus uusi, ja kaikki oppivat ja tekevät omaa treeniään. Vasta kokeilemalla tietää, onko joku laji minun juttuni vai ei.”

Hanna tykkää käydä ohjatuilla tunneilla, vaikka kuntoilee myös yksikseen ja yhdessä puolisonsa kanssa. ”En sinänsä tarvitse liikuntakaveria, mutta ryhmään on aina kiva mennä. Ei tarvitse itse suunnitella mitään, kun ohjaaja tekee työnsä ammattitaidolla.”

Peili päihittää puntarin
Elämäntaparemontissa pääasiassa ruokavaliolla karistetut kilot ovat pysyneet Hannalta poissa ja liikunnasta on tullut elämäntapa. ”Olen kyllä tarkka syömisistäni, ja teemme kotona molemmille maistuvaa terveellistä ruokaa, mutta painonhallinnan takia en sitä tee. Kun syö terveellisesti ja hyvin, jaksaa ja kehittyy harjoittelussa. Joskus voi herkutellakin. Puntarissa en käy enää oikeastaan lainkaan. Tärkeintä on se, mitä näkyy peilistä, millainen olo on ja miltä vaatteet tuntuvat päällä.”