Mäkelänrinteen Uintikeskuksen ylätasanteen juoksusuoralle asennettiin viime kesän huoltotauolla Mondo-päällyste.
Kimmoisa treenialusta sai hyvän vastaanoton ja löysi pian omat vakiokäyttäjänsä.   

Hyppyjä, pomppuja, juoksuvetoja, loikkaharjoituksia.  60 metriä pitkällä matolla käy aamupäivisin kuhina, kun nuoret urheilijalupaukset tekevät harjoitteitaan. Mäkelänrinteen lukiossa uima- ja fysiikkavalmentajana toimiva Jari Nordblom viettää hallilla neljä aamua viikossa oppilaidensa kanssa. Hän pitää Mondo-päällystettä tervetulleena uudistuksena.
”Uusi päällyste on kimmoisampi kuin entinen. Hyvän iskunvaimennuksen ansiosta harjoittelu on miellyttävämpää ja loukkaantumisvaara pienempi,” Nordblom kiittelee.

Hän käyttää mattoa esimerkiksi uimareiden lämmittelyharjoituksissa ennen altaaseen menoa sekä yksilöurheilijoiden koordinaatio-, loikka- ja juoksuharjoituksissa. Myös urheilulukion muut valmentajat hyödyntävät mattoa ahkerasti.
”Matolla pystyy tekemään monipuolisesti erilaisia oheisharjoitteita sekä pysty- että vaaka-asennossa. Tilaa on enemmän kuin kuntosalilla tai peilisalissa. Lisäksi juoksusuoran toisessa päässä, vapaassa harjoittelutilassa on työvälineitä, kuten mattoon maalatut tikapuut ja kompassi, joita voi hyödyntää treeneissä. Oheistarvikkeita ei tarvitse kuljettaa niin paljon mukana”, Nordblom sanoo.

Ainutlaatuiset treeniolosuhteet
Myös Urheiluhallien asiakkaat pääsevät kokeilemaan, miltä tuntuu alusta, jollaisella huippu-urheilijat ympäri maailmaa treenaavat ja kilpailevat. Mondo on maailman johtava yleisurheiluratojen päällysteiden valmistaja. Kimmoisilla päällysteillä on tehty yli 200 maailmanennätystä, eniten hyppy- ja juoksulajeissa.

”Me hyödynnämme treenialustaa FIX Teho-ryhmäliikuntatunneilla”, kertoo liikunnanohjaaja Lari Salama.
”Tilaa voidaan käyttää myös omaohjausasiakkaiden treeneissä ja juoksukurssilaisten harjoituksissa. Kuntosaliasiakkaat voivat hyödyntää mattoa alkulämmittelyssä tai muussa omassa treenissään”, sanoo liikunnanohjaaja Henna Raatikainen.

Matto on säänkestävä ja hyvin kulutusta kestävä ja se soveltuu myös ulkotiloihin. Mäkelänrinteessä matto on hot-alueella, 30 astetta lämpimässä ja kosteassa tilassa. ”Treeniolosuhteet ovat ainutlaatuiset Suomessa”, Raatikainen toteaa.