”Läskit liikkeelle” oli Senja ja Juhani Stoltin mottona, kun he päättivät osallistua kolmen kuukauden TEHOstartti-kurssille.

Kehon koostumuksen analyysi TEHOstartti-kurssin alussa osoitti, että Stoltin pariskunta oli oikeassa paikassa.
”Tulos oli järkyttävä. En olisi ikinä uskonut, että rasvaprosenttini voi olla niin korkea. Se todella herätti”, Senja Stolt sanoo.

Juhania oma tai puolison tulos ei hätkähdyttänyt. Peili oli jo kertonut totuuden: keskivartalolle pitäisi tehdä jotain.
”Lopetin tupakoinnin noin vuosi sitten, kun sairastin sydäninfarktin. Painoni nousi vuodessa kymmenen kiloa. Ainakin sen verran pitää saada pois”, Juhani Stolt sanoo päättäväisesti.

”Napostelemme aivan liikaa. Siitä haluamme eroon, ja lisäksi olisi kiva löytää uusia innostavia liikuntalajeja, jotta tulisi liikuttua enemmän”, Senja sanoo.

Juhani toteaa, että liikkumaan lähteminen töiden jälkeen tuntuu varsinkin pimeänä vuodenaikana vaikealta. Kesällä on helpompaa polkaista vaikkapa pyörälenkille.

Kahvakuulalla kiinteäksi
12 viikkoa kestävää painonhallinta- ja liikuntakurssia on haastatteluhetkellä käyty neljä viikkoa. Stoltien arjessa on jo alkanut näkyä pieniä muutoksia. He eivät napostele herkkuja päivittäin, vaan yrittävät syödä säännöllisesti viisi kertaa päivässä. Hissillä ajelu vaihtuu usein portaiden kapuamiseen. He ovat löytäneet uusia mieluisia liikuntalajeja ja innostuneet liikkumaan enemmän.

”Tykkäämme erityisesti kahvakuulaharjoittelusta. Se on tehokasta ja tuntuu koko kehossa. Meillä on Malmin uimahallilla mukava porukka ja hyvä ohjaaja”, Senja kertoo.

Aerobic-tyyppiset jumpat eivät kuulemma sovi ”Juhanin kaltaiselle rautakangelle” eivätkä myöskään Senjalle, jonka molemmat polvet on leikattu. Sen sijaan hänelle sopii mainiosti Vesicombat Siltamäen uimahallissa. Lisäksi Stoltit pyrkivät sauvakävelemään kolme kertaa viikossa. ”Yksin ei tulisi lähdettyä. Kimpassa on kivempi liikkua ja höpotellä niitä näitä. Kurssillakin on tosi mukavaa porukkaa”, Juhani toteaa.

Ryhmä tukee
Senja ja Juhani ovat tyytyväisiä, että tapaamisia TEHOstartti-ryhmän kanssa on niinkin tiuhaan kuin kerran viikossa.
”Se auttaa siihen, että emme sorru ja ala lipsua”, Senja sanoo. Pariskunta uskoo, että liikuntainnostus vain kasvaa, kun olo kevenee.

”Kiinteytyminen ei vielä näy vaa’alla mutta vaatteista sen jo huomaa. Olemme tosi tyytyväisiä kurssin antiin ja aiomme jatkaa samaa rataa.  Kurssilta saamamme yllätys, 10 ylimääräistä liikuntakertaa, tulee varmasti käytetyksi.”

 

TEHOstartti Malmilla
to klo 18.30-19.30 (5.2.-23.4.)
hinta 298 €

Ilmoittaudu

 

TEHOstartti senioreille Malmilla
ke klo 12.30-13.30 (25.2.-29.4.)
hinta 135 €
TEHOstartti senioreille Vuosaaressa
ke klo 14.00-15.00 (21.1.-25.3.)
hinta 135 €

Ilmoittaudu